Depozitul ecologic de la Târgu Jiu, groaza cetățenilor. Ce spune prefectul

Târgujienii au ajuns la limita răbdării și nu mai suportă mirosul îngrozitor ce provine de la depozitul ecologic al orașului. Oamenii au făcut și sesizări, iar prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că a dispus noi controale în acest sens.

Din ce în ce mai multe controale se fac la depozitul ecologic de la Târgu Jiu. Mirosul emanat este unul îngrozitor, iar cetățenii care locuiesc în apropiere sunt disperați. Garda de Mediu Gorj a efectuat chiar zilele trecute un control, fiind constatate nereguli.

”Depozitul de deșeuri municipale Târgu Jiu este din nou verificat. Astăzi o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Gorj au început un nou control pentru a vedea stadiul măsurilor dispuse la controalele anterioare în vederea combaterii mirosului generat de depozitarea acestor deșeuri. Din primele cercetării se constată nerespectarea termenelor de realizare la anumite măsuri, fapt ce atrage alte sancțiuni contravenționale, dar și riscul suspendării autorizației de mediu", transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.


De asemenea, prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că și el a trimis un echipă de control în zona respectivă: ”Chiar și eu am observat acest lucru. În ultima perioadă, Garda de Mediu Gorj este mai activă și fac controale. Am dispus un control și am fost prezenți la acel depozit ecologic. S-au constat anumite nereguli și au termen până  pe data de 11 septembrie pentru a remedia acest lucru. Au trimis în atenția primăriei, Prefecturii și Gărzii de Mediu graficele de lucrări în urma cărora trebuie să remedieze deficiențele. Nu voi stopa aceste controale. Au fost aplicate și sancțiuni, dar este vorba de a remedia acele aspecte negative”, a declarat prefectul Pistol.

Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: