Elevii din Târgu Jiu și Motru vor face școală prin rotație. Anunțul prefectului!

Școlile din cele două municipii din Gorj nu sunt pregătite să primească toți elevii, în perioada de pandemie. Datele de până acum arată că doar elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a vor merge zi de zi la școală, iar ceilalți prin rotație. Se va întâmpla asta la Târgu Jiu și Motru, dar și în unele orașe. Analiza nu este finalizată și nici decizia luată.

Numărul de infectări cu noul coronavirus a mai scăzut în Gorj, dar nu se știe ce va fi până pe 14 septembrie, când este prima zi de școală.

Abia pe 7 septembrie, autoritățile vor avea niște date în baza cărora să decidă unde va începe școala pe scenariul verde, cu toți copiii la școală, unde pe scenariul galben, unde școala clasică va fi îmbinată cu cea online, dar și dacă va fi cazul de scenariul roșu, care presupune că toți copiii vor învăța de acasă.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a vorbit vineri la Târgu Jiu TV despre scenariile luate în calcul. “Am niște date preliminare, concret vom ști mai multe după data de 7 septembrie. În momentul de față vom merge la școală, cel puțin la nivelul municipiilor Târgu Jiu și Motru, dar și la orașe, pe scenariul 2. Adică vor intra la clase elevii din ciclul primar, preșcolar, clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, cu revenirea parțială, prin rotație, de 1-2 săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu”, a spus Pistol.

Discuțiile de până acum nu au fost lămuritoare în privința păstrării distanței între elevi. Este o iluzie să crezi că niște copii vor purta corect masca timp de câteva ore în fiecare zi sau că vor sta la un metru unul de altul. “Încă nu am ajuns la un numitor comun în privința acestor aspecte. Există măsuri de distanțare prin acele pexiglasuri, deocamdată încă nu avem un răspuns clar din partea celor de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Miercuri vom avea din nou întâlnire pe subiectul acesta”, a comunicat prefectul de Gorj.

Sunt voci care spun că acele separatoare din pexiglas ar putea fi un pericol pentru copii. “Este adevărat, am avut și această discuție, sunt destul de multe necunoscute. Copiii sunt copii, se joacă și din dinamică pot să cadă pe acele separatoare”, a spus Pistol.

Până miercuri, fiecare școală va propune un plan propriu privind realuarea cursurilor. Cert este că tabletele promise de guvern nu vor ajunge în timp util, astfel că mii de elevi nu vor avea acces la învățământul online. “Avem la nivelul județului Gorj un necesar de 8.355 de tablete care în momentul de față nu au sosit, iar procesul de achiziție la nivel național întârzie”, a menționat prefectul de Gorj. Același necesar era și acum câteva luni, măsuri fiind luate doar la nivelul unor primării.

La nivelul județului Gorj nu avem acel scenariu 3, de zonă roșie. “Nu depășim acea valoare de trei pozitivi la mia de locuitori”, a menționat Pistol, care speră ca situația să nu se agraveze. (A.A.)

Vizualizări: 7,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: