Primarul din Dragoteşti vrea să mute un festival de folclor

Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, vrea ca în 2018 Festivalul-concurs de folclor „Nicolae Vlad” să se desfăşoare toamna şi nu iarna, ca până acum. „Aş vrea să mut acest festival în septembrie, să nu mai fie iarna. Temperaturile ar fi mai îngăduitoare şi ar putea fi mai animat. Cred că şi participanţi vor fi mai mulţi”, a declarat primarul Vili Pasăre.

Cea de-a X-a ediţie a festivalului, care a avut loc în 3 decembrie, a fost un succes. Manifestarea cultural-artistică închinată fostului dascăl Nicolae Vlad a avut loc la Căminul cultural „Mihai Eminescu”, iar Primăria şi Consiliu Local Dragoteşti au premiat cei mai buni artişti. La concurs au participat 18 solişti vocali şi instrumentişti, care au concurat la două categorii de vârstă: 10-15 ani, respectiv 16-25 ani.

La secţiunea solişti vocali, categoria 10-15 ani, premiul I a fost câştigat de Melinda Mitran din Rovinari, premiul al II-lea i-a revenit Violetei Popescu din Dragoteşti, iar pe locul al II-lea s-a clasat Andreea Negrea, din comuna Drăguţeşti.

La solişti instrumentişti, categoria 10-15 ani, premiul I a fost obţinut de Alexandru Cioiu din Cruşeţ, pe locul al II-lea s-a clasat Daniel Ciobanu din Mătăsari, iar Dan Luca, din aceeaşi localitate, a urcat pe locul al III-lea.

La categoria 16-25 ani, premiul I a fost revendicat de Georgiana Dulcu din Ţânţăreni. Raluca Bojincă de la Peştişani a obţinut premiul al II-lea, iar Mădălina Olaru din Mătăsari şi Marelisa Cârciu din Dragoteşti au fost recompensate de juriu cu premiul special. Soliştii au fost acompaniaţi de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: