Primarul din Gorj care a cumpărat măști pentru toată comuna

Autoritățile din comuna gorjeană Peștișani au cumpărat măști pentru toată comuna. Primarul Cosmin Pigui a luat măsuri ca, în cazul în care masca va deveni obligatorie, oamenii să primească măști. Ca să-i țină pe toți localnicii la curent cu se întâmplă în contextul pandemiei de coronavirus, primarul le transmite mesaje prin intermediul unei aplicații pe telefon.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a explicat că a reușit să cumpere măști la prețuri bune. A refăcut, de asemenea, și stocurile de mănuși de protecție, dezinfectanți și chiar combinezoane. „Am achiziționat măști. Ne așteptăm să vină și momentul în care autoritățile să impună ca fiecare cetățean să poarte mască. Am reușit să achiziționăm măști la prețuri bune. Am vânat prețurile bune, am luat și mănuși. Avem și pentru personalul primăriei și măști, și mănuși, și combinezoane de unică folosință pe care le-am primit sponsorizare și mai așteptăm, săptămâna aceasta, sponsorizări și în măști, și mănuși. Nu am dus lipsă de materiale. Am achiziționat. Avem cabinete medicale la liceu, avem furnizori, iar acei furnizori ne-au asigurat fără probleme atunci când am cerut chiar dacă a fost criză”, a declarat Cosmin Pigui, la Radio Infinit.

Oamenii din comună află cele mai importante noutăți despre evoluția pandemiei de coronavirus de la asistenții comunitari, de pe internet ori direct pe telefon. Acest lucru este posibil prin intermediul unei aplicații care îi ajută pe localnici să vadă mai repede mesajele primăriei. „Cetățenii din Peștișani sunt foarte bine informați prin intermediul asistenților comunitari, prin intermediul angajaților primăriei, prin intermediul online, unde am făcut anunțuri. Avem și o aplicație pe care am început să o implementăm în rândul cetățenilor și primesc notificări pe telefon atunci când se întâmplă ceva și sunt evenimente”, a mai explicat Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: