Primarul din Motru, supărat că nu toți elevii au mers la școală

Elevii din Gorj și nu numai au revenit pe băncile școlilor, miercuri, 5 mai. Copiii din Motru au revenit în sălile de clasă în scenariul galben, deși municipiul are rata de infectare sub 1 la mia de locuitori (0,90%).

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că a fost surprins să afle că nu toți elevii vor merge fizic la școală în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus a scăzut simțitor în ultima perioadă. Așa că a pus mâna pe telefon și a cerut explicații de la șefa Inspectoratului Școlar Gorj.

”S-a început în scenariul galben. Această decizie au luat-o în Consiliile de Administrație și probabil cu acordul ISJ. Din câte am înțeles, această evaluare a indicelui de infectare au luat-o în calcul în urmă cu o săptămână. Trebuia să știe și primăria de acest lucru. Toți ne-am așteptat să începem în scenariul verde, am aflat în urma unei convorbiri telefonice că nu”, a spus Morega.

Edilul a luat la pas și unitățile de învățământ de pe raza orașului, tocmai pentru a se asigura că elevii vor reveni în bănci în cele mai bune condiții.

Primarul a avut o surpriză neplăcută. ”Am trimis reprezentanții primăriei și am trecut și eu pe la școli, tocmai pentru a mă asigura că elevii vor începe în cele mai bune condiții. Din păcate, aceste școli erau închise. Consider că cei din Administrativ ar fi trebuit să fie acolo pentru a face pregătiri”, a mai spus edilul.

Reprezentanții Primăriei Motru voiau să vadă dacă elevii au toate materialele necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dar erau interesați și de programul pentru transportul elevilor navetiști.

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: