Toate localitățile din Gorj au incidență sub 1,5 la mie

994 de cazuri noi de persoane infectate au fost anunțate marți la nivel național, Gorjul fiind trecut cu cinci cazuri noi. Până acum, 9117 de gorjeni au trecut prin boală, dintre aceștia decedând 444.

"Până astăzi, 4 mai 2021, ora 14.00, s-au primit 91197 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 87165 persoane", a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj, aici fiind totuși adunate persoanele care au făcut prima doză cu cele care au făcut-o și pe a doua.

Incidența cazurilor de Covid în Gorj este de 0,35 la mia de locuitori în 14 zile. Toate localitățile din Gorj au incidență mai mică de 1,5 la mie, fiind o premieră pentru acest an. De altfel, în 20 de localități nu a fost raportată nicio infectare în ultimele două săptămâni. 

La Târgu Jiu au fost 22 de infectări în 14 zile, incidența fiind de 0.23. "În aceste condiții, ne-am putea asuma o relaxare graduală a restricțiilor și cred cu tărie că am putea fi chiar un reper pentru restul țării, dacă autoritățile de la nivel central ne-ar permite să gestionăm singuri situația. De altfel, se observă o schimbare în bine la nivel național", a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: