Primarul din Stoina continuă războiul cu pompierii: Au abandonat incendiul

Continuă replicile dure între un primar și pompierii gorjeni. După ce edilul i-a tras de mânecă pe salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență că nu au intervenit la un incendiu de pădure în localitatea pe care o conduce, instituția a transmis că nu s-a sunat la 112 pentru acel eveniment. Primarul a revenit și le-a spus că incendiul s-a extins dintr-un sat vecin așa că nu-și avea rostul un nou apel la Pompieri, fiind vorba de același foc, astfel că i-a acuzat pe cei de la ISU că au abandonat misiunea înainte de vreme.

Primarul comunei gorjene Stoina, Laurențiu Anghel, a reacționat pe Facebook după ce pompierii l-au ironizat că și-a făcut selfie la incendiu și a criticat salvatorii că nu au intervenit deși nu sunase la 112.

Anghel a arătat că incendiul s-a extins în Stoina, pe deal, din satul vecin, unde pompierii au intervenit luni noaptea. El i-a acuzat pe salvatori că au plecat de la fața locului înainte să stingă focul.

„Foarte deranjați, pompierii gorjeni, de selfie-ul făcut de mine noaptea trecută (n.r. luni). Atribuțiile pe care eu le am, ca edil, cred că le-am demonstrat și de această dată. Nu a fost un gest eroic, așa cum  au declarat pompierii, am făcut exact ce prevede legislația în vigoare. Mai marii șefi ai dumnealor ar putea deschide o anchetă pentru a elucida împrejurările prin care au abandonat incendiul si extinderea acestuia, stiind faptul că focul își lasă amprenta pentru multă vreme. Ei au fost solicitați în satul Slavuta pentru intervenție însă nu au constatat faptul ca focul trecuse de cealaltă parte a dealului înspre satele Mielușei și Ulmet, din comuna Stoina. Nu înțeleg de ce mai era nevoie de încă un apel la 112 când de fapt era vorba de același incendiu”, a transmis primarul din Stoina.

În plus, primarul a transmis că pompierii au fost deja alertați pentru incendiul din comuna vecină, incendiu care s-a extins până în Stoina. „Agentul de poliție de la secția de politie Stoina, Ciobanoiu Aurelian, m-a anunțat despre acest incendiu la ora 20,55 relatându-mi faptul că spre acest incendiu au fost antrenate mai multe autospeciale ale pompierilor. Nu înțeleg de câte ori trebuie anunțați pentru a interveni. Promptitudinea de care am dat dovadă eu și colegii mei din primăria Stoina cred că au sesizat-o toți cetățeni comunei, în condițiile în care a fost foarte vizibilă amploarea acestui incendiu. Nu cred că am folosit pozele pentru eroisme. Țin să le transmit domnilor pompieri că eu sunt întru totul în sprijinul cetățenilor care m-au ales și consider necesar să le aduc la cunoștință astfel de intervenții. Nu îmi doresc discreditarea  pompierilor însă ar trebui să fie mai reținuți în declarații publice și mai implicați în intervențiile specifice”, a mai transmis primarul Laurențiu Anghel.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: