Primarul din Târgu Jiu cere din nou închiderea școlilor

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cere autorităților să ia măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului Covid-19. "Am cerut și voi continua să cer suspendarea cursurilor pentru că, pe de o parte, trebuie să facem o dezinfecție în unitățile de învățământ, pe de altă parte, în acest fel putem reduce riscul răspândirii acestui virus", a transmis Romanescu.

"Nu putem să ne jucăm cu sănătatea oamenilor și să așteptăm să apară mai întâi cazuri, în loc să le prevenim! Suntem județul în care s-a înregistrat primul caz din România.
Statele europene au luat măsuri ferme în acest sens. Avem deja o idee despre ce se poate întâmpla dacă nu facem nimic: Italia se confruntă cu o epidemie pe care nu o poate stăpâni. Asta trebuie să prevenim!", a adăugat Marcel Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu susține că trebuie luate decizii care poate că nu sunt tocmai populare acum, dar care ne-ar putea feri de probleme mult mai grave mai târziu. "Soluții există, rămâne doar să arătăm că avem curaj!", susține Marcel Romanescu.

Un mesaj similar a transmis și primarul din București, Gabriela Firea. De asemenea, și Consiliul Național al Elevilor cere suspendarea cursurilor. 

La nivelul autorităților centrale, posibilitatea închiderii școlilor a fost discutată duminică, urmând ca discuțiile să continue luni.

Vizualizări: 4,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: