Panică la o grădiniță din Târgu Jiu. Mesajul DSP Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj îi liniștește pe părinții copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, situată în cartierul Grivița din Târgu Jiu. Părinții s-au panicat după ce au aflat că un copil a fost adus de tatăl recent întors din străinătate, care apoi a intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit DSP Gorj, bărbatul a venit din Spania pe 4 martie, cu un avion care a făcut escală câteva ore pe aeroportul din Milano. Acesta a ajuns la Târgu Jiu noaptea, iar dimineață a dus copilul la grădiniță. După câteva ore a fost informat de DSP Gorj că trebuie să intre în izolare, Milano fiind considerată o zonă de risc.

“Menționăm că bărbatul a intrat în autoizolare în data de 05.03.2020 în jurul orei 10, când la DSP Gorj a sosit formularul de la vamă. Contactul cu copilul a fost doar de câteva minute, în mașină, copilul fiind pregătit pentru grădiniță de către mamă. În aceste condiții, fiind contact la contact, medicul epidemiolog de la DSP Gorj a luat decizia de a autoizola doar familia, nu și cei 11 copii din grupa respectivă. Între timp, s-a dispus dezinfecția acelei clase, urmând că în week-end să se facă dezinfecția în întreaga grădiniță”, a comunicat DSP Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: