Primarul Romanescu: Vor fi foarte multe șantiere părăsite

"Vor fi foarte multe șantiere părăsite în Gorj!" O spune primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în contextul în care constructorii se plâng că nu mai pot face față scumpirii materialelor de construcții. Edilul a dat exemplu situația de pe centura municipiului Târgu Jiu, unde firma așteaptă bani de la Guvern ca să toarne asfalt și, spune primarul Romanescu, asfaltul costă acum de două ori mai mult decât la semnarea contractului. 


Guvernul a dat o ordonanță prin care constructorii primesc bani în plus ca să poată duce lucrările publice la bun sfârșit, dar primarul Marcel Romanescu susține că sumele nu sunt suficiente. În opinia sa, din această cauză, se va ajunge la șantiere părăsite și în județul Gorj. 


"Vor fi foarte multe şantiere care vor fi părăsite şi la nivelul judeţului Gorj, şi la nivel naţional. Acea ajustare de tarif realizată prin ordonanţă de urgenţă nu acoperă, în totalitate, creşterile care au existat în perioada anterioară la materialele de construcţii. Inclusiv la centură, sunt sigur că acel prim strat, astăzi, costă de două ori mai mult faţă de cât costa acum şase luni şi orice societate, că e cu capital românesc sau străin, îşi face o analiză de rentabilitate a oricărei lucrări şi vor fi administratori care vor prefera să plătească penalităţi de întârziere decât să meargă cu o lucrare spre finalizare în pierdere", a declarat primarul Marcel Romanescu.


Pentru că firma constructoare încă nu a primit bani de la Guvern, nu poate să asfalteze deși a pregătit terasamentul. Deși trebuia să fie gata în august, s-a făcut o nouă amânare. Ar trebui să fie finalizată în 2023. Aproximativ 200 de milioane de lei au fost alocate pentru finalizarea centurii după ce firma Collini, cea care a câștigat inițial licitația, a abandonat lucrările după ce nu a făcut nici jumătate din proiect. 


"Ne dorim ca şi cetăţenii să beneficieze de o centură. Lucrarea nu este administrată de Primăria Târgu Jiu. Suntem doar beneficiari. Dar nu putem să privim cu zâmbetul pe buze o astfel de situaţie, ci încercând să găsim cea mai bună soluţie", a mai spus edilul.

Vizualizări: 4,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: