Primii pași pentru mutarea unor instituții la margine de Târgu Jiu

Instituțiile care funcționează în cadrul Prefecturii Gorj și la Consiliul Județean Gorj vor fi mutate în scurt timp în afara orașului. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Mihai Weber care susține că e fac deja demersurile pentru această procedură, iar actualul prefect Cristinel Rujan nu are nimic împotriva acestor modificări.

Autoritățile au mai multe spații unde pot muta toate aceste activități și, în acest fel, va fi evitată aglomerația care se formează zilnic în centrul orașului cu mașinile care sunt parcate în această zonă.

Deputatul Mihai Weber a explicat că au fost făcute primele demersuri la București pentru aceste schimbări: „Toate instituțiile care sunt în subordinea Prefecturii, a Consiliului Județean, trebuie scoase în afara orașului, așa cum sunt și în alte județe. Aceste instituții de înmatriculare, pașapoarte, permise, acestea trebuie scoase. Am discutat și la București, am discutat și cu domnul prefect. S-au și făcut demersurile necesare pentru ca aceste instituții să fie scoase în afara orașului și atunci discutăm de altceva. Nu există altă soluție”.

Potrivit ultimelor cifre, în Târgu Jiu sunt înmatriculate circa 45 de mii de mașini, iar locuri de parcare sunt peste 9.000. „Și numărul de mașini s-a înmulțit nejustificat. Nu există familie care să nu aibă cel puțin o mașină. Asta înseamnă că nivelul de trai s-a ridicat. Dacă ne uităm în magazinele mari, vedem cozi tot timpul la casele de încasare. Oamenii au început să simtă în portofel bunăstarea și au început să aprecieze”, a mai comentat Weber, la Sud FM. (A.A.)

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: