Prinşi de jandarmi că au tăiat copaci

Un bărbat din comuna gorjeană Stejari este cercetat penal după ce a tăiat doi arbori nemarcaţi silvic. El a fost prins de jandarmi pe raza localităţii Piscoiu. „În urma măsurătorilor efectuate de către lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Hurezani a rezultat faptul că cei doi arbori tăiaţi de pe picior aveau un volum total de 4,717 metri cubi. Masa lemnoasă a fost evaluată la peste 2.300 lei. Persoana depistată, uneltele utilizate şi actele întocmite, au fost predate organelor de urmărire penală din cadrul Postului de Poliţie Stoina, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodie până la finalizarea cercetărilor”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

O altă persoană în vârstă de 38 de ani, domiciliată tot în localitatea Stejari, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru că a tăiat doi salcâmi.

Jandarmii gorjeni au anunţat că în perioada următoare vor intensifica acţiunile în zonele împădurite pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor de material lemnos.

Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: