Priveghi la Liceul „Tudor“, la căpătâiul profesorului Vasile Antonie

Învăţământul din Gorj este în doliu după ce profesorul de fizică Vasile Antonie a încetat din viaţă răpus de o boală necruţătoare. În urmă cu câteva luni a fost diagnosticat cu o afecţiune cu care s-a luptat din răsputeri să o biruiască, însă nu a reuşit. În ciuda tratamentelor costisitoare, medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Vestea morţii a venit ca un trăsnet şi i-a şocat pe toţi cei care îl cunoşteau pe profesorul Antonie. Trupul neînsufleţit al profesorului a fost depus miercuri seara la capela Bisericii Sfântul Nicolae, iar astăzi va fi dus la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Profesorul va fi înmormântat sâmbătă.

Vasile Antonie urma să împlinească în luna mai a acestui an vârsta de 57 de ani. De mai bine de 10 ani era profesor de fizică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Era căsătorit şi avea doi copii. Fiica s-a stabilit în Canada, iar băiatul a rămas în ţară. O perioadă a ocupat şi funcţia de inspector şcolar adjunct. De ani buni era consilier local şi a făcut tot ce i-a stat în putere pentru comunitatea în care a trăit. În urmă cu câteva luni a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, cu care s-a luptat până în ultima clipă a vieţii. „Am pierdut un om şi un profesor de excepţie. Un om de care se poate vorbi numai la superlativ. Este regretabil ce s-a întâmplat. Vara trecută eram cu Bebe şi râdeam, făceam planuri de viitor, nu ştia ce urma să i se întâmpla. Acum câteva luni a aflat că are o boală incurabilă. A luptat pentru fiecare secundă din viaţă. Pot spun că am pierdut şi un luptător în adevăratul sens al cuvântului. Elevii îl Iubeau, a obţinut rezultate cu ei la olimpiade. Nu excela numai profesional. Avea o familie frumoasă. Doi copii realizaţi şi o soţie pe care a iubit-o şi care-l iubeşte. Învăţământul a pierdut un om de o valoare inestimabilă. Cuvintele sunt sărace pentru a  povesti bucata de viaţă pe care am petrecut-o împreună”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Liceului Rudor Vladimirescu, unde va fi depus trupul profesorului.  

Nichifor: Am fost cu el până-n ultima clipă

După tratamente costisitoare făcute în ţară, dar şi în străinătate Vasile Antonie a ajuns în comă acum două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Miercuri şi-a dat ultima suflare pe patul de spital, avându-l aproape pe Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi totodată un prieten de o viaţă. „Am fost nedespărţiţi la bine şi la rău. Ne-am împărtăşit eşecurile, dar şi realizările. Învăţământul din Gorj a pierdut un om de excepţie. Era un om deosebit. Ca şi profesor nu are grad de comparaţie, avea şi calităţi manageriale ţinând cont că a condus Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu o perioadă bună de timp, a fost inspector şcolar adjunct. Pot spune că era un om al cetăţii în calitatea lui de consilier municipal. Acum cuvintele sunt de prisos. Îi plăcea frumosul, arta. Era un om de excepţie. Am fost alături de el până în ultima clipă”, a spus Nichifor.

Toţi cei care l-au cunoscut pe Vasile Antonie au rămas şocaţi la aflare veştii că acesta a încetat din viaţă. „Am pierdut un prieten. Un om de o mare valoare. Nu am cuvinte. Sunt cutremurat. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat Justin Paralescu, inspector şcolar general

Priveghi la Liceul Tudor Vladimirescu

Vasile Antonie s-a dedicat meseriei de profesor şi a format generaţii de elevii. În semn de recunoştinţă, trupul profesorului va fi depus astăzi în holul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, de unde va pleca pe ultimul drum. „În semn de recunoştinţă, pentru că s-a dedicat meseriei de dascăl şi a pus suflet în tot ce a făcut, am considerat că este de cuviinţă să fie aici în ultima zi şi ultima noapte, aici în şcoala în care a muncit. De aici de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” va pleca pe ultimul drum”, a declarat Dorin Tăşcău, director CNTV.

Şi cei care nu l-au cunoscut au trecut pe la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” să aprindă o lumânare în amintirea celui ce a fost profesorul Vasile Antonie. „Eu nu l-am cunoscut. Un prieten m-a trimis aici la liceu să văd dacă este adevărat că profesorul de fizică Vasile Antonie a decedat. El nu mai este în Târgu-Jiu. Am venit să aprind o lumânare din parte lui”.

Galerie foto


Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: