„La Storia”, povestea unei florării

Într-o lume în care oamenii îşi exprimă din  ce în ce mai des sentimentele prin intermediul unor SMS-uri scrise în grabă sau a mesajelor expediate în cadrul diferitelor reţele de socializare de pe Internet, am fi tentaţi să credem că prea puţini sunt aceia care încă mai cred în puterea extraordinară a florilor de a transmite semnificaţii... Pentru echipa La Storia, florăria nu este doar un magazin unde se vând flori, ci un spaţiu de socializare în care florile sunt cele care invită oamenii să comunice, să-şi exprime sentimentele.

Povestea acestei florării a început în iulie 2008. „Iniţial nu mă gândisem la o florărie, ci la o agenţie de evenimente care să ofere servicii complete în organizarea unui eveniment festiv: invitaţii, mărturii de nuntă şi botez, diverse accesorii personalizate, dar şi aranjamente florale pentru masă, lumânări de nuntă şi botez, buchete, corsaje, cocarde”, menţionează Andreia Durică, managerul Florăriei La Storia din Târgu Jiu.

Căutând un furnizor serios pentru flori a ajuns în Olanda, unde a vizitat Bursa de flori de la Aalsmeer şi a început colaborarea cu o firmă olandeză. „Am fost nevoiţi să cumpărăm o cantitate destul de mare de flori pentru a obţine un preţ mai bun şi atunci a trebuit să mă gândesc şi la un alt mod de a le vinde, nu numai în cadrul agenţiei. Am găsit un spaţiu, l-am amenajat şi astfel a luat naştere florăria”, explică aceasta.

La început nu ştia mai nimic despre acest domeniu atât de complex, Andreia absolvind Relaţii Internaţionale şi  Studii Europene în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, însă pasiunea pentru flori a fost suficient de mare pentru a o motiva să aprofundeze tot ceea ce este legat de florile tăiate: de la reguli de bază de păstrare şi îngrijire, la tehnici de realizare a unui aranjament floral. „Am primit consultanţă din partea partenerilor noştri din Olanda şi am urmat un curs de artă florală sub îndrumarea unui master florist olandez, iar restul este inspiraţie, imaginaţie, multă muncă şi pasiune”.

Florile ajung la Târgu Jiu din Olanda

Condiţia esenţială pentru ca florile să se păstreze frumoase o perioadă mai lungă este prospeţimea. „Florile pleacă spre noi din Olanda în fiecare zi de marţi şi ajung la Târgu Jiu joi după-amiază, în condiţii foarte bune, în cutii cu apă, transportul fiind asigurat de maşini cu temperatură controlată.

Odată ajunse la noi, sunt păstrate în camera noastră de frig la o temperatură ce variază între 5 şi 8 grade Celsius. Este foarte important ca apa în care stau tulpinile florilor să fie foarte curată, tocmai de aceea  le spunem mereu clienţilor noştri să schimbe zilnic apa din vază şi să taie câte un centimetru din tulpinile florilor. Nu este un mit, florile chiar vor avea o viaţă mai lungă dacă este respectată această regulă de bază”, spune Andreia Durică.

Florăria oferă o varietate de flori tăiate, multe dintre ele inedite, poate chiar total necunoscute, decoraţiuni interesante din scoarţă de copac, muşchi de pădure şi nuiele, ghivece de ceramică, vase de sticlă, accesorii pentru evenimente festive, dar şi o atmosferă cu totul specială. „Unul dintre secretele reuşitei acestei afaceri este că am încercat să transmitem clienţilor noştri o parte din pasiunea noastră pentru flori, povestindu-le lucruri interesante despre locurile în care ele cresc, de multe ori zone îndepărtate, exotice, despre acest drum interesant pe care îl parcurg până în Olanda, la bursa de flori şi apoi până în florăria noastră, despre semnificaţia culorilor şi  numelor pe care le poartă. Există zeci de specii de trandafiri şi puţini ştiu că fiecare dintre ei are un nume: Rosa Artemis, Rosa Athena, Rosa Avalanche, Rosa Carpe Diem, Rosa Passion, Rosa Utopia, Rosa Deep Water, Rosa Arlequin, Rosa Fiesta, fiecare fiind unic prin culoare, formă, miros, dimensiunea cupei şi a tulpinii, felul în care înfloreşte”, relatează managerul florăriei.

Detaliile fac diferenţa

Fiecare buchet sau aranjament floral trebuie să fie realizat cu  mare grijă şi atenţie la detalii. Există o multitudine de factori care influenţează şi definesc mesajul pe care florile îl comunică: tipologia, forma, culoarea, dimensiunea... „Pentru noi este o provocare să asociem fiecărui eveniment important din viaţa clienţilor noştri florile cele mai potrivite, acelea care îi reprezintă şi se apropie cel mai mult de aşteptările lor. Trebuie să iubeşti florile, să le îngrijeşti şi să le respecţi. Acesta este mesajul pe care încercăm să îl transmitem prin creaţiile florale pe care le realizăm în florăria noastră”, spune Andreia Durică, managerul Florăriei La Storia din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: