Locatarii blocului ars s-au apucat să repare acoperişul

Locatarii din blocul de pe strada Castanilor din Târgu Jiu, al cărui acoperiş a luat foc, trebuie să scoată acum zeci de milioane de lei vechi pentru a reface acoperişul, de teamă că locuinţele lor vor fi afectate de infiltraţii. Chiar dacă ninsoarea nu a contenit, ieri oamenii au fost găsiţi la lucru.

Locatarii din blocul al cărui acoperiş a fost cuprins de flăcări vineri seara nu au mai stat pe gânduri şi au început deja să-l refacă, de teamă ca locuinţele să nu le fie afectate de infiltraţii din cauza ploilor şi ninsorilor din ultima perioadă. Deşi vinovată de producerea incendiului este o altă familie care locuieşte la ultimul etaj, deoarece a improvizat o  afumătoare pe bloc, ceilalţi locatari trebuie să scoată bani grei din buzunar pentru reconstrucţia acestui acoperiş.

Muncitorii au fost tocmiţi şi au început deja primele lucrări. „Nu putem să stăm aşa, trebuie refăcut acoperişul. Sunt foarte supărat, acum trebuie să plătesc circa 60 de milioane, muncitorii şi materialele, pentru că alţii au fost neglijenţi”, a spus bărbatul care şi-a asumat reconstrucţia acoperişului.

Tot mai multe incendii se produc din cauza montării unor astfel de improvizaţii în podurile blocurilor. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj (ISU) spun că nu pot sancţiona persoanele care se fac vinovate pentru producerea acestor incendii. „Noi nu aplicăm sancţiuni pentru acest lucru. Mergem la faţa locului, stingem incendiul şi cam atât. În schimb, înştiinţăm prin fiecare primărie în parte reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, lunar, semestrial sau anual despre aceste pericole”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu. 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: