Problemele târgujienilor cu apa potabilă sunt de domeniul trecutului

Locuitorii municipiului Târgu Jiu nu vor mai avea probleme cu apa potabilă începând din această vară. Peste două săptămâni vor fi inaugurate 8 puţuri (4 la Preajba şi 4 la Polata), care vor aduce sistemului de alimentare cu apă un aport suplimentar cu 50 litri/secundă.

În prezent, în cele două zone din municipiu funcţionează doar câte un foraj, sursa principală de distribuţia apei în Târgu Jiu fiind cea de la Iezureni. Începând cu data de 15 iulie, încă 3 puţuri din Polata şi 3 din Preajba vor asigura necesarul de apă potabilă pentru locuitorii din Polata, Ursaţi, Bârseşti şi respectiv Preajba şi Drăgoieni, constituind totodată şi surse de alimentare suplimentară pentru întreg oraşul. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu ne-a declarat: ”În perioada de secetă târgujienii nu vor mai avea probleme cu apa potabilă. De asemenea, cetăţenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor vor avea  apă în permanenţă, nemaiexistând un program de distribuţie al apei potabile”.

De aceleaşi condiţii se vor bucura şi târgujienii care locuiesc la casă şi nu îşi puteau uda grădinile, anii trecuţi, din cauza presiunii slabe a apei. La 15 iulie vor fi date în funcţiune câte 3 puţuri la Polata şi Preajba. Forajele sunt echipate cu tablouri electrice, pompe, 2 rezervoare de captare şi staţie de tratare a apei. Adâncimea forajelor este de 300-335 metri. Fiecare au grupuri de pompare autoreglabile şi vor funcţiona în permanenţă, aducând un aport suplimentar de 7 litri/sec.

Amenajarea puţurilor a durat doi ani

Lucrările de amenajare ale forajelor de la Polata au început în anul 2007 şi au avut ca termen de execuţie o perioadă de 2 ani. În momentul de faţă acestea sunt la un pas de a fi finalizate. Constantin Calotă, reprezentantul firmei care s-a ocupat de construcţia puţurilor a declarat: „Sperăm ca în 10 zile forajele să poată fi puse în funcţiune. În momentul de faţă mai avem de lucru la staţia de tratare şi la alimentarea cu energie electrică. Perioada de garanţie a forajelor este de 2 ani, însă sperăm să nu apară nici un fel de probleme la instalaţiile de pompare a apei.” Reprezentanţii municipalităţii spun că tot în acest an se vor demara şi lucrările privind construirea a 3 puţuri în zona noului cartier din Narciselor şi a altor 3 în zona modulelor de locuinţe sociale din Iezureni.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: