Schimbare de conducere la rotaryenii din Târgu Jiu

Ion Voinea, un tânăr om de afaceri din municipiu, este începând de ieri preşedintele clubului local Rotary, club care este confundat adesea cu mişcarea masonică, deşi din componenţa lui fac parte, în principal, oameni de afaceri dispuşi la donaţii cu care să ajute persoanele aflate la nevoie. Noul preşedinte va conduce clubul din Târgu Jiu timp de un an de zile şi, în ciuda vârstei tinere, acesta nu va mai putea ocupa niciodată funcţia respectivă, regula de bază în organizarea clubului fiind ca o persoană să fie preşedinte un an o singură dată în viaţă.  Voinea a preluat ştafeta de la Dumitru Brăilă, patronul de la Hotel Brâncuşi fiind şi cel care a găzduit întâlnirea de ieri. Fostul preşedinte şi-a prezentat cu această ocazie bilanţul activităţii de un an, an în care rotarienii gorjeni au donat diferite sume de bani pentru a ajuta persoane aflate la nevoie, de la tânărul din Plopşoru care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală pe creier, până la asigurarea premiilor la unele competiţii sportive. Printre membrii care contribuie cu fonduri la astfel de acţiuni se numără diferiţi patroni din oraş, dar şi reprezentanţi din administraţia judeţeană, la întâlnirea de ieri fiind prezent fostul şef al Finanţelor Publice, Gheorghe Paraschivu, actual adjunct, dar şi noul şef de la Finanţe, Ion Cupă. 
 Patronii Ninel Pârcălabu şi Sorin Cârstea, implicaţi inclusiv în ajutorarea financiară a actorului Ionuţ Stoica, atunci când acesta a trebuit să meargă la festivalul de la Cannes pentru premiera filmului "Poliţist.adjectiv", au fost şi ei prezenţi ieri la întâlnire, printre membrii clubului din Târgu Jiu numărându-se fostul inspector şcolar general Dorin Taşcău, fostul bancher Dumitru Contoloru sau notarul public Anica Merişescu. Contoloru, de altfel, absent de la întâlnire, a fost remarcat de Dumitru Brăilă pentru faptul că a rămas membru şi în perioada grea prin care a trecut când a fost în detenţie în urmă cu mai mulţi ani, el implicându-se însă constant în acţiunile caritabile ale clubului Rotary Târgu Jiu.
 Noul preşedinte Ion Voinea spune că are, la rândul său, propriile proiecte pe care vrea să le materializeze în următorul an în care va fi şef al clubului. Conform acestuia, rotarienii gorjeni ar urma să ajute cu bani înfiinţarea unei şcoli de meserii în oraş, dar şi realizarea unei aducţiuni cu apă într-un sat sărac din judeţ, nu în ultimul rând un ajutor urmând să fie oferit chiar şi în vremuri de criză unor elevi cu note bune din mediul rural, dar cu posibilităţi materiale reduse.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: