Procesul spaniolului Mato bate pasul pe loc

Omul de afaceri de origine spaniolă Martin Eduard Mato mai are de aşteptat până când instanţa va da un verdict, la fel ca şi partenera sa de afaceri din Gorj, Carmen Alioani, ambii fiind trimişi în judecată într-un dosar de evaziune fiscală în care gorjeanca a şi fost reţinută 24 de ore.

Instanţa a terminat de audiat martorii din dosar, procesul este aproape de pronunţarea unei sentinţe, însă judecătorul de caz este în aşteptarea unei adrese prin care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj să explice de ce solicită cheltuieli judiciare de 7500 de lei. Solicitarea este formulată în condiţiile în care din dosarul iniţial procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Alioani, disjungerea unui alt dosar pentru o altă persoană şi clasarea pentru o a treia persoană, avocatul femeii de afaceri cerând clarificări cu privire la partea din cheltuieli pe care clienta sa trebuie, eventual, să o suporte.

Martin Eduard Mato este acuzat că a emis trei facturi de vânzare a unor utilaje către firma lui Carmen Alioani, utilaje folosite la modernizarea DN 66 Rovinari – Filiași, procurorii susţinând că utilajele erau, de fapt, chiar ale firmei Sintalex Impex, patroana încercând astfel să scape de plata unor taxe şi impozite de 120.000 de lei. Carmen Alioani a negat mereu acuzaţiile respective, ea susţinând că a plătit utilajele şi că nu a eludat legea, la dosar avocatul său depunând însă documente din care reiese că spaniolul ar mai fi implicat la Braşov în anchete asemănătoare, tot pentru suspiciuni de evaziune fiscală sau emitere de file cec fără acoperire. Mato e acuzat că ar mai fi vândut şi altă dată utilaje sau maşini achiziţionate în leasing, o firmă de leasing depunând chiar plângere împotriva sa la Poliţia Braşov şi cerând anchetarea acestuia.

Pronunţarea unui verdict în acest dosar ar urma să se facă, cel mai probabil, înainte de vacanţa de vară a magistraţilor, următorul termen fiind fixat tocmai peste o lună, la sfârşitul lui mai. La dosar inculpata Carmen Alioani a depus documente inclusiv de natură medicală, din care reiese că după deschiderea acestei anchete, în care se declară nevinovată, s-a îmbolnăvit de cancer, femeia având probleme de sănătate pe fondul necazurilor cu Justiţia. Ea aşteaptă însă verdictul convinsă fiind că va fi găsită nevinovată, mai ales că Fiscul a recuperat presupusul prejudiciu, averea acesteia și a firmei sale fiind pusă însă sub sechestru. Inspectorii de la Fisc au pus sechestru pe bunuri a căror valoare trece de 1,5 milioane lei, valoarea prejudiciului fiind nu doar recuperată, ci şi mult mai mică.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: