Producție pentru NATO cu echipamente vechi de 80 de ani

Retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu întârzie să apară. În urmă cu câteva luni, banii necesari ar fi intrat în conturile uzinei, însă nu s-a întâmplat nimic. Angajații muncesc cu echipamente vechi, unele de peste 80 de ani, chiar de înființarea fabricii.

Cel mai mare agent economic de pe raza orașului Bumbești Jiu are nevoie urgentă de o retehnologizare. Primarul Constantin Bobaru spune că banii au fost transferați anul trecut de la bugetul statului pe majorare de capital, fiind vorba de aproximativ 5 milioane de euro, dar dacă nu se va face ceva, uzina nici nu va mai exista pe piață.

”Uzina Mecanică Sadu încă supraviețuiește, dar nu va mai putea rezista mult în piață. Această uzină se bate cu toți concurenții din lumea asta, producția pe care o facem o realizează multe țări, doar că ei au făcut un lucru important: Retehnologizarea. La noi, acest procedeu nu s-a făcut și întârzie să fie realizat. Facem producție cu echipamente de acum 100 de ani, aproape. Cum să stăm în piață? Mașinile sunt uzate și moral și fizic. De urgență ar trebui să fie achiziționate echipamente”, a spus primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, la Târgu Jiu Tv.

Fabrica mai are câteva sute de angajați și produce muniție la standarde NATO.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: