Plan roșu de intervenție în Valea Jiului. 15 mineri, la spital!

A fost activat planul roșu de intervenție în Valea Jiului. Mai mulți mineri s-au intoxicat cu fum în subteran. S-a întâmplat în Mina Livezeni. În total, 15 ortaci au fost transportați la Spitalul de Urgență din Petroșani, dar sunt în afara oricărui pericol. Evenimentul este cercetat de inspectorii de muncă și de conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Totul s-ar fi întâmplat din cauza unui aparat electric defect care a început să scoată fum în subteran.

În total, 15 mineri de la Mina Livezeni au fost intoxicați cu fum. Din fericire, ei nu sunt în stare gravă. Au ieșit din mină pe picioarele lor, dar au fost duși la spital pentru a fi monitorizați de medici. „La fata locului au intervenit o autospeciala pentru transport victime multiple, 5 ambulante SMURD și 3 ambulante ale serviciului județean de ambulanta. Incidentul s-a produs în subteranul minei Livezeni din cauza unui scurtcircuit urmat de un incendiu la un echipament electric. Degajările de fum și de aer viciat au fost preluate de circuitul de aeraj și transportate pe traseul lucrărilor miniere, afectând pe lucrătorii care se aflau în activitate în acel moment. Incendiul a fost stins imediat de către personalul din zonă, iar cei 15 mineri au fost transportați la Spitalul din Petroșani”, a declarat Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Din primele informații, niciunul din cei 15 mineri intoxicați cu fum nu au fost grav afectați și nu au viața pusă în pericol. „La cuplarea unui echipament electric din subteranul de la Mina Livezeni, a ieșit fum. S-a împrăștiat pe galerie și a afectat câțiva angajați care se aflau în zona respectivă. Aceștia au ieșit la suprafață. Toți au ieșit pe picioarele lor”, a explicat Cristian Roșu, administratorul special al CE Hunedoara.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a început cercetarea cauzelor și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Galerie foto




Vizualizări: 1,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: