Profesor gorjean, Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

Valeria Teoteoi, profesor de chimie la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obţinut premiul „Mentor pentru Excelenţă în Educaţie”, fiind singurul profesor din tot judeţul care a primit o astfel de recunoaştere.

Valeria Teoteoi este profesor de chimie la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din anul 1994, fiind în ultimii ani unul din puţinii dascăli care a avut elevi calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadei de chimie. Dumitru Călugăru, elevul care a obţinut aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, a fost vârful carierei, spune profesoara. De altfel, Dumitru Călugăru este cel care a propus-o pe Valeria Teoteoi pentru un astfel de premiu. „Ei fac selecţia la propunerea unui elev calificat la fazele naţionale, internaţionale ale olimpiadelor. Pe mine m-a propus Dumitru Călugăru şi aşa am obţinut acest premiu. Sunt singura profesoară din Gorj care a obţinut până în prezent premiul Mentor. Înseamnă o mare bucurie, o recunoaştere a unei munci de ani de zile şi o recunoaştere a muncii depuse alături de colegii mei, alături de copii”, a declarat Valeria Teoteoi.

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă acelor profesori sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual cât și moral. Premiul este acordat de Fundaţia pentru Comunitate de la Cluj Napoca. „Acest premiu se acordă preponderent disciplinelor vocaţionale, dar se găsesc în cei zece ani alte două profesoare de chimie, eu sunt a treia, şi mai sunt câteva de fizică. Este o reuşită şi o iau ca pe o recunoaştere a muncii noastre, a tuturor cadrelor didactice”, a mai spus Valeria Teoteoi.

Cei zece laureaţi au primit fiecare Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi, o diplomă și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Galerie foto


Vizualizări: 16,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: