Profesorii se pregătesc de grevă generală. Marţi sunt primele proteste!

Sindicatele intenţionează să declanşeze grevă generală în învăţământ. În acest sens, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, a dat deja în circulaţie un tabel în care profesorii trebuie să-şi exprime acordul sau dezacordul pentru un astfel de protest. Greva generală ar urma să fie declanşată în data de 12 iunie.

Referendum pentru grevă generală! Asta anunţă sindicatele din învăţământ. Tabelul a pornit deja spre profesorii gorjeni care trebuie să semneze dacă sunt de acord cu declanşarea conflictului de muncă. Constantin Huică, liderul FSLI Gorj, a declarat că miercuri au avut loc o serie de pichetări la Parlament şi că s-a decis organizarea acestui referendum. „Revendicările sunt în continuare aceleaşi, poziţionarea salariaţilor din familia ocupaţională „învăţământ” în partea inferioară a grilei de salarizare, precum şi neacordarea tranşei de majorare de 20% începând cu 1 iulie, conform programului de guvernare. În acest sens, noi consultăm în perioada următoare membrii de sindicat să vedem dacă sunt sau nu de acord cu grevă generală în data de 12 iunie”, a declarat Constantin Huică, lider de sindicat.

Părăsesc cancelariile

Semnăturile profesorilor vor fi strânse în intervalul 6-9 iunie urmând ca în data de 12 iunie să fie declanşat conflictul de muncă. Înainte, însă, profesorii iau în calcul să atenţioneze cumva guvernarea printr-un protest mai mic. Astfel, marţi, 6 iunie, profesorii vor părăsi pentru câteva minute cancelariile şcolilor. „Noi am încercat să discutăm pe cale diplomatică cu reprezentanţii guvernului, n-am ajuns la nicio înţelgere. Avem în vedere ca şi în ziua de marţi, în pauza mare de la ora 11.00, tot în semn de proces, toţi profesorii să iasă afară din cancelarie”, a declarat Constantin Huică, lider de sindincat.  

Vizualizări: 2,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: