Prognoza meteo în Oltenia

Vremea se va răci în următoarele zile în Oltenia, astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai media temperaturilor maxime va coborî la 16 grade. Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 21 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.

Temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 8 grade.

Va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi în intervalul 4-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara. 

Vizualizări: 2,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: