Proiect Multilateral Comenius la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu este beneficiara unui grant european în valoare de 24.000 de euro obţinut prin Programul Sectorial Comenius „Învăţare pe tot parcursul vieţii”, aprobat de Comisia Europeană în anul 2013.

Proiectul Multilateral are ca temă lumea basmelor şi poveştilor care dăinuie în fiecare ţară, de aceea are un titlu sugestiv: “A fost odată…”.

Din proiect fac parte, alături de România, alte 9 ţări europene: Cipru, Polonia, Portugalia, Turcia, Grecia, Lituania, Olanda, Anglia şi Spania. Proiectul european se va desfăşura pe durata a doi ani şcolari. În anul şcolar care se va încheia în curând, elevi şi cadre didactice din şcoala târgujiană au participat la mobilităţi în ţări ca: Polonia, Portugalia şi Turcia, urmând ca, în anul şcolar viitor, să participe la alte reuniuni în ţări ca: Lituania, Olanda, Spania şi Cipru.

În perioada 02-06 iunie 2014, o delegaţie a şcolii noastre formată din d-nele profesoare Spahiu Viorica şi Feţanu Rodica a participat în Grecia la cea de-a patra reuniune transnaţională care s-a desfăşurat în cea mai îndepărtată insulă a Greciei, Rhodos, la Şcoala Primară din Pastidas, partenera noastră din partea Greciei.

Delegaţia şcolii noastre a avut şansa să ia contact cu elevi şi profesori dintr-o altă şcoală europeană, să ia parte la activităţi didactice şcolare şi extraşcolare şi a constat că în Grecia spiritul olimpic se face simţit la fiecare pas.

De asemenea, profesorii participanţi la meeting au avut ocazia să cunoască patrimoniul cultural, natural şi gastronomic al acestui colţ unic de lume.

Prof. Feţanu Luxiţa-Rodica

Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: