Cabanierii anunță că începe deszăpezirea Transalpinei

După ce drumarii au anunțat că a început deszăpezirea pe cel mai spectaculos drum din țară, pe Transfăgărășan, cabanierii din Rânca susțin că va demara, în aceste zile, și acțiunea de deszăpezire a Transalpinei. Până acum, Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu nu a făcut un anunț oficial, dar liderul Asociației Cabanierilor din Rânca a transmis că sunt semnale că, în această săptămână, utilajele vor începe să acționeze pe cel mai înalt drum din țară.

Deși, în mod oficial, s-a anunțat că Transalpina va rămâne închisă până la finalul lunii iunie, cabanierii din Rânca vor ca șoseaua să fie deszăpezită mai curând mai ales că o acțiune similară a fost demarată deja și pe Transfăgărășan.  „Salutăm decizia autorităților de a începe deszăpezirea Transalpinei și sa fie repusă turismului montan, dar și crescătorilor de animale, cât mai curând! Dacă sunt alte interese ca în 2014, când Transfăgărășan s-a deschis, iar Transalpina s-a inchis pe perioada nedeterminată, atunci vă anunț că mi-a venit o poftă de colivă cu bomboane și lumânări, că tot e luna parastaselor”, a fost mesajul lui Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Deblocarea circulației e așteptată cu sufletul la gură și de ciobanii din zonă. „Semnalele spun ca se dezapezeste incepand din această săptămână prin demersurile facute de Asociația din Ranca. Multumim unor oameni care ne-au ajutat si care au intotdeauna o usa deschisa pentru orice problema a noastra”, a anunțat și băcița Mărioara Babu, de la Stâna Ștefanu, de pe Transalpina.

Transalpina a fost închisă la mijlocul lunii octombrie, anul trecut, din cauza căderilor masive de zăpadă.

Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: