Proiect pentru refacerea drumului care leagă Bărbăteștiul de oraşul Țicleni

Cetățenii comunei Bărbătești, care lucrează în orașul Țicleni, ar putea ajunge la serviciu în mai bune condiții. Autoritățile locale au realizat un proiect pentru recondiționarea drumului forestier care leagă cele două localități, proiect pe care l-au depus spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, localnicii din Bărbăteşti vor putea ajunge la serviciu mai repede și nu vor mai trebui să facă ocol, prin Târgu Cărbunești.

Drumul forestier care leagă comuna Bărbătești de orașul Țicleni are o lungime de 9 kilometri. Autoritățile locale spun că este un drum important pentru cetățenii din comună, mai ales pentru cei care folosesc zilnic această rută, pentru a nu ocoli peste 30 de kilometri pentru a ajunge în orașul Țicleni. Drumul are nevoie urgentă de reparații, aşa că administrația locală a depus un proiect pentru refacerea lui şi speră să obţină fondurile guvernamentale. „Drumul care leagă localitatea noastră de orașul Țicleni este unul forestier. Ar fi ideal dacă l-am putea reabilita. Am depus un proiect pentru reabilitarea și întreținerea lui. Să-l pietruim, sunt și câteva podețe care s-au degradat în timp și trebuie refăcute. Sunt vreo cinci podețe pe acest drum. O să fie mult mai accesibil cetățenilor drumul nostru către Țicleni. Avem oameni care chiar lucrează acolo și fac naveta. Cetățenii mai au varianta pe Cărbunești, dar distanța se triplează. Investiția am evaluat-o undeva la 250 mii lei pe km. L-am depus pe PNDL, așteptăm vești bune. Este posibil să aflăm într-o săptămână dacă va fi acceptat la finanțare”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbătești.  

Tot prin PNDL, autoritățile locale din comuna Bărbătești vor să extindă rețeaua de canalizare pe 11,5 km, inclusiv în satul Socu, și să modernizeze sistemul de iluminat, respectiv schimbarea vechilor lămpi cu becuri economice, pe LED, în toată comuna. Un alt proiect face referire la asfaltarea unor drumuri comunale, fiind vorba în total de 5,5 kilometri.

Galerie foto


Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: