Primar: Îmi iau apa înapoi! Pătrășcoiu (Aparegio): Scăpăm de o povară!

Administrația locală din comuna Turcinești vrea să preia rețeaua de apă din localitate, predată în urmă cu câțiva ani către Aparegio, operatorul regional de apă şi canal. Primarul Dumitru Modrea este supărat că Aparegio nu face investiții și doar încasează banii de la populație. „Scăpăm de o povară”; anunţă şeful Aparegio.

Autoritățile locale din Turcinești vor să aloce bani din bugetul local pentru a fora un nou puţ, pentru rezolvarea problemei apei la nivelul comunei. Primarul spune că Aparegio nu a făcut investițiile necesare și că doar s-a ocupat să încaseze de la cetățeni, explicând astfel decizia de a rezilia contractul încheiat acum 4 ani cu operatorul de apă. „Preconizez că în câteva luni vom face puțul, chiar dacă oamenii poate se vor bucura de acest lucru la anul. Toți cetățenii trebuie să aibă apă. Avem pensiuni și trebuie să le asigurăm acest lucru. Acest puț va rămâne pentru Turcinești și Cartiu, iar puțul celălalt pentru Rugi și Horezu. Apa nu mai este la primărie. Voi face toate demersurile și voi lua apa înapoi. Numai atunci pot să o aduc la standardele pe care le dorim. Sunt hotărât 100% să iau apa înapoi. Aparegio ia banul și eu investesc”, a declarat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.

Aparegio: Sunt pe pierdere!

Şefii Aparegio anunţă că nu au nicio problemă să restituie sistemul de apă din Turcineşti. „Poate să rezilieze contractul, nu sunt investițiile noastre, nu e membru ADIA. Ei sunt atrași aici. Nu este o amenințare pentru mine, că sunt pe pierdere, vai de ei! Alimentarea de la Turcinești a fost făcută pentru pompe stradale, cișmele. Ei au dat o hotărâre de Consiliu Local și le-au băgat în casă. Unii în casă, alții la vie, alții la solarii și nu le ajunge apa. Să o ia, îl aștept cu dragă inimă! Scăpăm de o povară. O să piardă niște bani pentru investiții”, a comentat Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio.   

Chiar dacă alimentarea cu apă nu va mai ține de Aparegio, comuna va putea să adere la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj, pentru a accesa fonduri europene.  

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: