Proiect respins din cauza certificatului fiscal cu debite

Primarul din comuna gorjeană Săcelu este foc și pară pe Administrația Finanțelor Publice, după ce un proiect pe mediu i-a fost respins din cauza unui certificat fiscal cu debite. Este vorba de modernizarea iluminatului public din comuna Săcelu, care nu poate fi realizat momentan din cauza unor neclarități între administrația publică locală și administrația finanțelor publice.

Proiectul se ridica la câteva sute de mii de euro și trebuia realizat prin AFIR. Primarul din comuna Săcelu a contestat decizia de respingere a proiectului și are de gând să cheme în instanță atât administrația finanțelor publice, dar și reprezentanții AFIR.

”Am făcut un proiect pe mediu pentru modernizarea sistemului de iluminat public și mi-a fost respins proiectul pentru că am adăugat la dosar un certificat fiscal cu debite emis de administrația finanțelor publice Novaci. Nu înțeleg de unde au apărut acele debite și am contestat decizia. Mi-au respins și contestația și mi-au spus că pot redepune proiectul. Eu vreau să fac plângere în instanță atât finanțelor, cât și AFIR-ului”, a declarat Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

Acesta susține că localitatea Săcelu are de suferit din cauza unui prejudiciu creat în 2006, dar care a fost recuperat nu de la vinovați, ci tot de la administrația publică locală. ”Este un prejudiciu creat în 2006 la sistemul de alimentare cu apă și la acest prejudiciu s-au adunat accesorii, însă UAT-ul le-a contestat. Cei de la AFIR și de la finanțe fac numai măgării, iar eu le voi face plângere penală pentru că tergiversează lucrurile, se urmărește prescrierea faptelor și favorizarea infractorilor. Ei mi-au spus că ne-au deblocat, dar doar din vorbe. Este vorba de 1.200.000 de lei debit. Cei de la Finanțe spun că prejudiciul s-a recuperat de la vinovați, dar de unde. Au vândut niște bunuri ale UAT-ului, adică un dispensar și un cămin cultural. Nu e posibil așa ceva”, a mai spus Gheorghe Dumitrealea.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: