Brutărie din Gorj, sancționată de DSV

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat o serie controale la mai multe unități alimentare din aproape 30 de localități din județ. În urma verificărilor efectuate, angajații instituției au aplicat 3 amenzi în valoare de 11.920 de lei.

Cea mai mare sancțiune a fost încasată de o brutărie, fiind vorba de 10.000 de lei. ”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la o brutărie, pentru fabricarea produselor alimentare (pâine și specialități de panificație) în spații neînregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor” , transmite DSV Gorj.

Amenzi au mai primit și doi șoferi care transportau produse de origine animală. ”Am mai acordat o sancțiune în valoare  de 1.200 lei unui conducător auto care transporta produse alimentare, întrucât a manipulat preparate din carne (mezeluri) cu încălcarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor. De asemenea, o amendă în valoare de 720 de lei am aplicat-o  unui proprietar al unui mijloc auto, pentru transportul păsărilor (pui de o zi) cu un mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, mai transmite DSV Gorj.

Controlul s-a desfășurat pe raza localităților:  Albeni, Baia de Fier, Bălănești, Bălești, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Ciuperceni, Crasna, Dănești, Glogova, Licurici, Logrești, Mătăsari, Motru, Novaci, Padeș, Peștișani, Polovragi, Prigoria, Runcu, Samarinești, Săcelu, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești și Văgiulești.

Vizualizări: 7,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: