Gala UFC 231 a avut loc sâmbătă, 8 decembrie

Așteptată cu mult interes de fanii MMA (Mixed Martial Arts), Gala Ultimate Fighting Championship 231 s-a disputat sâmbăta trecută la Toronto, Canada, pe ScotiaBank Arena, fiind cea de-a doua după senzaționala rundă UFC 229, în care legendarul luptător irlandez Conor McGregor nu a reușit să îl învingă pe rusul Khabib Nurmagomendov.

Potrivit mmamania.com, capul de afiș al evenimentului din urmă cu câteva zile a fost super-meciul de la categoria ,,pană’’, dintre cei doi celebri sportivi americani, ambii în vârstă de 27 de ani, Max Holloway și Brian Ortega. Tot în cadrul acestei gale UFC, Valentina Shevchenko a reușit în sfârșit să câștige un titlu UFC, învingând-o pe Joanna Jedrzejczyk la categoria ,,muscă’’.

Intrând în cușcă cu fenomenalul luptător Brian Ortega, aflat în creștere de formă, cel supranumit ,,Binecuvântatul’’, Max Holloway, a reușit prin succesul sau să răspundă multor semne de întrebare, în principal legate de formă fizică în care se află. După ce a trecut cu succes proba cântarului, Holloway a reușit împotriva lui Ortega una dintre cele mai bune evoluții din cariera sa, împingându-l pe ,,T-City’’ dintr-un colț în altul al Octagonului și aplicându-i lovitură după lovitură, una mai clară ca alta. Replica adversarului a fost totuși una destul de bună, fiind necesare nu mai puțin de 4 reprize până ce ,,arbitrul’’ partidei să considere că Brian a suferit suficient de multe lovituri pentru a putea continua partida. Astfel, Max Holloway a reușit să își apere pentru a doua oară titlul de campion, câștigând cel de-al 13-lea meci consecutiv. Interesant este faptul că ,,The Blessed’’ a anunțat înaintea rundei a 4-a că va fi ultima, lucru ce nu stă la îndemână oricărui luptător, fie el chiar unul celebru. Pentru victoria de sâmbătă, Holloway a primit 490.000 $.

Cel de-al doilea eveniment important petrecut în timpul Galei UFC 231 a avut-o ca protagonistă pe Valentina ,,Bullet’’ Shevchenko, luptătoarea în vârstă de 30 de ani reușind să o învingă în 5 runde electrizante pe “Joanna Champion”, câștigând astfel mult râvnitul titlu UFC la categoria 57 de kilograme. Shevchenko a fost multă vreme una dintre cele mai bune luptătoare din MMA, câștigând toate duelurile puternice din UFC, cu excepția celor două disputate împotriva actualei deținătoare a titlului la categoria Bantam (găină), Amanda Nunes.

Una peste alta, Valentina ,,Bullet’’ Shevchenko este acum campioană UFC și cel mai probabil ar putea trece la următoarea categorie de greutate, o parte dintre specialiștii americani considerând că nu prea are cine să o învingă în următoarea perioadă. Prin urmare, aruncă o privire pe site-urile de pariuri online din când în când, pentru a paria pe Valentina ,,Bullet’’ la următoarele evenimente din UFC.

Marea perdantă a Galei UFC 231 este Joanna Jedrzejczyk, luptătoarea poloneză în vârstă de 31 de ani ratând de aproape șansa de a deveni prima campioană UFC (femei) care să câștige două titluri la două categorii diferite. Pentru Joanna, eșecul de sâmbătă a fost cel de-al 3-lea consecutiv în meciurile pentru titlu, fiind învinsă de două ori la rând de Rose Namanjunas, iar acum de Valentina Shevchenko. Probabil, Joanna va reveni la categoria Straw (pai) după gala de sâmbătă și va lasa să treacă ceva timp până ce va ,,ataca’’ un nou titlu.

Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: