Proiecție de filme documentare la Târgu Jiu

Caravana Docuart revine la Târgu-Jiu joi, 9 iunie, cu o seară de proiecții de documentar românesc ce vor avea loc la Universitatea Constantin Brâncuși (Facultatea de inginerie).

Caravana prezintă două filme documentare impresionante: de la ora 18:00 va fi prezentat un documentar în regia lui Vlad Petri, “Același vis” (2021, 30’). Este un film bazat pe o poveste adevărată, la limita între documentar și ficțiune, ce spune povestea unui soldat român aflat în prima sa misiune în Afghanistan. Filmul a fost premiat la Gopo pentru cel mai bun scurt metraj documentar.

De la 18:30 are loc următoarea proiecție, “Spioni de ocazie”, realizat de Oana Giurgiu (2021, 119’), documentarul  care recreează povestea unor acţiuni de spionaj neobişnuite, care au marcat definitiv desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sionişti din Palestina, trimişi înapoi în ţările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obţine informaţii despre germani. Aceştia sunt spionii de ocazie.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: