Proiectul Școala Zero Waste, la Școala nr. 2 Motru

”Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” este motto-ul după care se ghidează elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Motru în activitățile din cadrul Proiectului Național Școala Zero Waste.

În perioada martie – mai 2019, la Școala Gimnazială Nr. 2 Motru se derulează o serie de activități menite să aducă o schimbare pozitivă în ceea ce privește siguranța vieții într-un mediu curat, nepoluat, protecția mediului înconjurător, încercând a schimba mentalități și a corecta anumite comportamente ale omului față de natură. Tema centrală a proiectului se descrie perfect prin cele trei cuvinte: Reduce! Refolosește! Re-creează, într-un cuvânt: Reciclează!

În cadrul proiectului Școala Zero Waste, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Motru, îndrumați de echipa de proiect și de consilierul educativ, profesor Ancuța Stamatoiu, au derulat o serie de activități.

Prima activitatea a presupus familiarizarea cu tema proiectului, întâlniri în laboratorul de informatică, discuții și dezbateri asupra cuvântului central ”Reciclare”. De la discuții, s-a trecut la treabă, stabilind un plan de acțiune care a presupus mai întâi confecționarea unor cutii de reciclare selectivă a deșeurilor, amplasate apoi în fiecare sală de clasă și pe holuri. Reciclarea selectivă a continuat și acasă, elevii aducând periodic la școală ceea ce au reciclat.

S-au derulat acțiuni de plantare de puieți de frasin în parteneriat cu Ocolul Silvic Motru, s-a realizat un panou informativ al proiectului, s-a reciclat un număr de 24 de cauciucuri, acestea devenind obiecte de înfrumusețare a curții și grădinii școlii, pereții albi ai școlii au devenit un cadru imortalizat al naturii primitoare care să-i întâmpine cu bucurie pe elevii care pășesc pragul școlii. De asemenea în cadrul săptămânii ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulată în perioada 15 - 19 aprilie, elevii participă la ateliere de ecologie în care au ca activități crearea unor obiecte cu materiale reciclabile, cel mai important proiect este realizarea unui tablou din cateva mii de capace de pet-uri multicolore. De asemenea, săptămâna a debutat cu o interesantă paradă a costumelor ecologice.

”Proiectul Școala Zero Waste a fost o provocare pentru noi, atât pentru copii, cât și pentru cadre, părinți și partenerii implicați. Ne dorim evident să câștigăm premiul cel mare, însă chiar dacă nu vom reuși, putem spune că tot am câștigat ceva în decursul implicării: un colectiv mai unit, elevi mai responsabili, părinți mai implicați în activitățile școlii și educația copiilor, un spirit de echipă mai bun și de într-ajutorare, dar mai ales, credem noi, o lume puțin mai curată!” a completat consilierul educativ, profesor Ancuța Stamatoiu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: