Promovează donarea de organe. Povestea unui gorjean cu șansă la viața!

Câteva zeci de gorjeni bolnavi au reușit, cu sprijinul altor persoane, să-și îmbunătățească condițiile de viață și chiar să se însănătoșească după ce un donator i-a acordat această șansă. Sorin Floarea este unul dintre gorjenii care au fost supuși unui transplant. Tânărul a fost ajutat de tatăl său, care a renunțat la un rinichi pentru ca fiul său să se facă bine. Dacă nu era supus unei astfel de intervenții tânărul trebuia să facă dializă toată viața.

Sorin Floarea este din Târgu Jiu iar în urmă cu 11 ani tânărului i-a mai fost oferită o șansă la viață, după ce tatăl său i-a donat un rinichi. Acum, la ani distanță, își amintește cât de greu i-a fost în acele momente când credea că nu se va mai face bine. "Am transplant renal din februarie 2005, donator viu, tatăl meu. În Cluj am depistat problema. M-am dus cu un diagnostic, m-am întors cu altul. M-am întors cu insuficiență renală. A fost un boom, m-am dus cu ulcer duodenal acut, pe sistem nervos și în final nu am avut nimic la stomac și mi-au spus că am probleme cu rinichii. Rinichii se micșoraseră, nu mai funcționau. Și am avut probleme. Fără transplant eram pe dializă. Am făcut și dializă peritoneală", a declarat Sorin Floarea.

Promovează donarea de organe

Astfel, tânărul a înțeles cât de important este pentru o persoană bolnavă să aibă un donator în momentul în care are nevoie. A mers prin țară în diverse campanii pentru promovarea ideii de donare a organelor și au respins această variantă. "În Gorj nu am făcut o campanie de informare. Dar din ce am discutat, sunt oameni care înțeleg problema dar sunt și contra. În țară am avut o surpriză foarte mare în Brașov. Am fost surprinși toți, nu ne așteptam ca într-un oraș cultural, civilizat, să fim primiți cu respingere. Foarte multă reținere și refuz. Nu reușeam să dăm nici măcar pliantele. În schimb la Craiova s-a întâmplat exact opusul, a fost o deschidere foarte mare", a explicat Sorin Floarea.               

Asociația Transplantaţilor din România va organiza, joi, 21 iulie, la Târgu Jiu o serie de manifestări prin care vrea să mulțumească tuturor celor care au donat organe pentru ca alte persoane să aibă o șansă la viață. Vor participa membri din Gorj, dar și medici. Evenimentul constă într-o slujbă a donatorilor și un concert de muzică în zona centrală din Târgu Jiu, la amfiteatru, de la orele 16.30. Reprezentanții asociației vor oferi și pachete cu alimente copiilor din familii defavorizate.       

Vizualizări: 2,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: