Două dosare penale după moartea unui bătrân. Medic vizat!

Două dosare penale au fost deschise de polițiștii de la IPJ Gorj după moartea unui bătrân din Săulești. Anunțul a fost făcut după ce presa a relatat faptul că familia nu îl poate îngropa la o săptămână după moarte, din cauză că medicul nu eliberează certificatul de deces. Medicul are suspiciuni cu privire la cauza decesului. Bătrânul a fost internat pe 10 mai la spitalul din Târgu Cărbunești și a murit după mai bine de zece zile. “Certificatul de deces este făcut, dar trebuie pusă ştampila pe el, dar doamna doctor nu vrea să pună ştampila pentru că ea are suspiciuni, că moartea i-a venit din cauza coastelor rupte pe care spune dumneaei că le-a văzut”, a acuzat ginerele bărbatului. 

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați pe 22 mai despre faptul că un bărbat de 82 de ani, din Săuleşti, ar fi decedat, cu o zi în urmă, fiind internat la spitalul Târgu Cărbunești. “Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că acesta, la data de 10 mai a.c., a fost transportat de către S.A.J. Gorj la spitalul din localitate, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, poliţiştii au făcut demersuri pentru transportarea cadavrului la serviciul de medicină legală, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, anunță IPJ Gorj.

Un alt dosar penal a fost deschis pe numele medicului care refuză să elibereze certificatul de deces. “La data de 28 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de o femeie de 59 ani, din municipiul Târgu Jiu, medic în cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, despre faptul că un medic din cadrul Spitalului Târgu Cărbunești, care, deși avea această obligație, ar fi refuzat să elibereze certificat constatator al decesului, pentru pacientul de 82 ani, care ar fi decedat în timp ce era internat la spital”, arată IPJ Gorj. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. (M.M.)

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: