Propunere: Școală doar de dimineață în Gorj

Toți elevii din Gorj să învețe doar dimineața. Este o schimbare pe care și-o propune conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Marcela Mrejeru vrea să discute cu autoritățile locale și să caute spații suficiente astfel încât toți elevii să meargă la școală doar dimineața și să se renunțe la programul de după-amiază.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, susține că ar putea fi găsite soluții pentru ca toate cursurile să aibă loc până la ora 14 în școlile din județ. „Mi-am propus să discut și cu autoritățile locale asupra programului elevilor. Adică, să aibă program numai dimineața. Vom vedea unde e posibil, la școlile care au capacitatea necesară. Un elev care este de la 8 la 14 are un alt randament față de unul care vine după-amiaza, până la ora 20. Trebuie să găsim soluții și pentru spații. Sunt atâtea clădiri goale. Deja sunt școli care funcționează doar cu program de dimineață”, a anunțat Mrejeru.

Câștigați ar ieși atât copiii, cât și părinții, și profesorii. Marcela Mrejeru este convinsă că soluții se pot găsi la toate școlile. „Părinții sunt convinsă că ar fi fericiți. Cred că dacă am pune pe hârtie toate locațiile pe care le avem, cred că există posibilitatea să facem acest lucru. După 10 august, o să iau taurul de coarne și o să încep să dezvolt aceste discuții mai întâi la fiecare școală, apoi împreună cu autoritatea locală să vedem dacă găsim aceste soluții. Toată lumea ar fi foarte încântată. Și un profesor care termină activitatea la ora 14, mai stă încă două ore ca să-și facă cele opt ore pe zi și, la ora 16, pleacă. Una este să pleci la 16, alta e să vii la 8, stai până la 12, te întorci acasă și stai până seara la 8. Nu este randament pentru fiecare dintre noi”, a mai spus Mrejeru, la Sud FM.

Vizualizări: 5,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: