Dascălii gorjeni, din nou la examen

Circa 100 de profesori din Gorj vor susţine miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la examenul găzduit de Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu participă cadre didactice cu vechime de cel puţin un an în sistem. „Este examenul pe care îl susţine orice dascăl atunci când îndeplineşte condiţiile de vechime şi este obligatoriu pentru a rămâne în învăţământ”, a anunţat Marcela Mrejeru, inspectorul şcolar general.

Potrivit şefei ISJ Gorj, în şcolile din judeţ nu mai sunt suplinitori necalificaţi: „Nu avem o situaţie cu profesorii suplinitori, pentru că aceasta fluctuează de la an la an. Pot să vă spun însă cu certitudine că vom încerca să rămână în învăţământ din ce în ce mai puţini suplinitori”.

Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi are dreptul de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice. Rezultatele la examenul de Definitivat vor fi afişate pe data de 31 iulie, iar între 1 şi 5 august sunt soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 5 august.

Marţi, 23 iulie, vor fi afişate rezultatele la examenul de titularizare. Aproape 300 de profesori gorjeni au luptat pentru un post de titular la şcolile din judeţ.

Vizualizări: 1,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: