Propunere: Târg săptămânal la Motru

Autoritățile locale din Motru vor să realizeze la nivelul municipiului un târg săptămânal. Primarul Gigel Jianu vrea astfel să le ofere posibilitatea producătorilor locali să-și vândă produsele, dar în același timp să atragă și fonduri la bugetul local din taxa pentru închirierea spațiilor pentru desfășurarea comerțului. În acest sens a întocmit un proiect de hotărâre ce va fi suspus spre avizarea Consiliului Local în următoarea ședință.

Târgul săptămânal va fi organizat în fiecare zi de sâmbătă, de la orele 07 la 15. Zona comercială va fi amenajată în Zăvoi, la Ploștina, acolo unde de regulă autoritățile organizează manifestări de Ziua Minerului.
Primarul Gigel Jianu a explicat de ce este necesară realizarea acestui târg. "Este important pentru că răspunde solicitărilor și necesităților locuitorilor care sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari la alte târguri din alte comune și orașe, dar în special generează venituri la bugetul local cu o sumă destul de importantă, având în vedere suprafața pe care o avem la dispoziție. Un tarif care nu este nici mare, nici mic. Este așa cum trebuie. Vom încasa o sumă destul de importantă lunar la bugetul local", a declarat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.
Comercianții ar urma să plătească municipalității motrene un tarif de 3 lei/mp închiriat. Autoritățile din Motru spun că acest tarif se aplică și la târgurile din apropiere și că este unul decent. "Vor fi comercializate produse agro-alimentare, producătorii primari au posibilitatea să vină să-și comercializeze produsele direct. Locuitorii pot cumpăra astfel de produse direct de la producători, dar și produse industriale, atât noi cât și second-hand. Animale deocamdată nu, pentru că presupune o amenajare specială, să avem medic", a mai spus primarul municipiului Motru.
Proiectul privind amenajarea târgului săptămânal în zona Zăvoi urma să fie supus aprobării în ședința ordinară de Consiliu Local de joi, 29 septembrie, însă ședința s-a amânat pentru o altă zi.

Vizualizări: 8,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: