Propunerea lui Romanescu: Anul școlar să se încheie în acest moment

Mai mulți primari din România, printre care și edilul de la Târgu Jiu, i-au propus ministrului Educației să încheie anul școlar în acest moment și materia care nu a fost făcută să fie recuperată în următorul an școlar. Marcel Romanescu a adăugat că această soluție ar putea fi aplicată fără a fi pusă în pericol sănătatea copiilor.

Edilul de la Târgu Jiu a transmis o scrisoare deschisă și ministrului Educației, în care a vorbit și de această propunere. „Am discutat cu părinții, cu profesorii și cu o parte dintre primarii de municipii din România, cred că această soluție este fezabilă. Să se încheie în acest moment anul școlar pe baza rezultatelor obținute de copii în primul semestru, iar de materia care nu a putut fi predată de profesori ori învățători pe semestrul doi să poată fi recuperată prin prelungirea calendarului de activități pentru anul școlar 2020-2021”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Deschiderea școlilor ar fi ultima variantă la care ar trebui să se gândească guvernanții, a mai afirmat Romanescu. „În afară de neajunsurile pe care le au soluțiile propuse, eu am venit și cu varianta care ar putea rezolva această problemă. Am discutat și cu factorii decizionali, nu pot să vă spun până la ce nivel. În momentul când am adresat această scrisoare deschisă domnului prim-ministru și doamnei ministru, am avut confirmarea că soluția pe care am propus-o eu este o soluție fezabilă. Îmi doresc ca sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol”, a mai declarat edilul din Târgu Jiu.

Copiii nu sunt foarte afectați de infecția cu noul coronavirus, dar pot fi purtători și pot duce virusul părinților și bunicilor lor.

Vizualizări: 3,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: