Cea mai mică primărie din județ are nevoie de personal

Cea mai mică primărie din județul Gorj are nevoie de personal. Este vorba de primăria Arcani, acolo unde nu se pune problema unui șomaj tehnic, asta din cauza numărului redus de angajați. Deși există o organigramă aprobată de Prefectura Gorj cu numărul de posturi, aici mai este nevoie de câțiva funcționari.

Primarul din comuna Arcani speră să rezolve problema anul acesta, imediat după ce se ridică starea de urgență. Deși la un moment dat se vorbea de șomaj tehnic, primarul din Arcani susține că nici nu se pune problema de așa ceva, pentru că asta ar însemna să blocheze activitatea primăriei.

”După cum se știe, primăria din Arcani este ea mai mică din județ. Funcționăm cu 8 angajați pe funcții publice și ne descurcăm destul de greu. Acum și-au mai luat concediu prin rotație și s-a cunoscut, iar de șomaj tehnic la noi nici nu se pune problema. Aș mai avea nevoie de un om la cadastru, unul la achiziții publice și obligatoriu un asistent social pentru că ne obligă și legislația. Acum pentru asistența socială am dat dispoziție unui funcționar să preia și aceste atribuții, dar trebuie să vedem cum deblocăm situația să facem angajări”, a precizat primarul din Arcani, Daniel Coiculescu.

La Primăria Arcani s-au eliberat și două posturi contractuale și primarul vrea să organizeze concurs și pentru acestea. ”S-au eliberat și două posturi de personal contractual, pentru că în momentul în care am predat sistemul de alimentare cu apă către Aparegio au plecat și doi muncitori care lucrau aici. Trebuie să mai angajăm 2 muncitori că avem 5 posturi de personal contractual aprobate și chiar avem nevoie”, a mai spus primarul Coiculescu.

Vizualizări: 1,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: