Propuneri PNL-PMP în Consiliul Local: O amendă și reducerea unei taxe

Consilierii PNL, Eduard Marius Berca, Marcel Romanescu, Rodica Ghimişi, Octavian Lupulescu, Nicolae Bobu, și PMP, Daniela Grădinaru- PMP, Ion Săvoiu, au propus comisiilor premergătoate şedinţei de Consiliu Local, două proiecte de hotărâre. Primul prevede amendarea târgujienilor care nu-și țin câinii în curte și al doilea la reducerea unor taxe pentru clădirile nerezidențiale, pentru oamenii de afaceri.
 
 
Consilierii PNL și PMP propun completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul  Târgu Jiu, prin introducerea unui articol suplimentar. Aceștia propun ca, lunar, reprezentanți ai primăriei și ai Poliției Locale să verifice situaţia câinilor adoptaţi,  microcipaţi, în vederea respectării de către cetăţeni a legislaţiei în vigoare. În cazul în care, în urma verificărilor, câinii adoptaţi, nu sunt găsiţi la domiciliul proprietarului, acesta va fi amendat.
Este a doua oară când consilierii liberali vin cu această propunere care a fost deja avizată de comisiile de specialitate din cadrul Primăriei. “În şedinţa de comisie, consilierii PSD au promis că vor vota acest articol”, mai spun liberalii.
Cel de-al doilea proiect se referă la taxele pe care oamenii de afaceri le plătesc pentru clădirile nerezidenţiale. PNL Gorj susține că, în acest moment, agenţii economici plătesc taxa la acelaşi nivel ca şi în Bucureşti. Consilierii PNL şi PMP propun reducerea acestei taxe de la 1,5%, cât este în prezent, la 0,46%, pentru persoanele juridice. De asemenea , consilierii PNL şi PMP doresc, în viitor, și reducerea acestor impozite și pentru persoanele fizice de la 0,5% la 0,4%. Acest proiect nu este spijinit de Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, deoarece invocă o adresă a Ministerului de Finanţe, prin care se face recomandarea ca nivelul taxelor să nu fie modificat în interiorul exerciţiului financiar. ” Dacă acest proiect de hotărâre va fi votat de majoritatea consilierilor locali, conform legislaţiei în vigoare, celor care au plătit taxa, trebuie să li se restituie diferenţa de la 1,5% la 0,46% sau se va considera avans pentru impozitul care va fi plătit anul viitor”, mai arată PNL Gorj.
 

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: