Ponta, reacţie cu minciuni despre CE Oltenia

Deputatul de Târgu Jiu, Victor Ponta, fost premier al României, a avut o reacţie pe Facebook despre situaţia Complexului Energetic Oltenia. Ca întotdeauna, Ponta strecoară minciuni crase în spaţiul public. Afirmațiile sale au fost comentate de politicieni și sindicaliști.

Ponta susţine că CEO a trecut pe pierdere în 2016, în condiţiile în care singurul an pe profit din exploatare a fost 2012, anul de înfiinţare, când la conducere a fost pentru puţin timp PSD. Din 2012 şi până în 2015, CE Oltenia a fost condus de PSD şi Laurenţiu Ciurel, pierderea fiind de peste 1600 de milioane de lei doar în ultimii ani. Totodată, el spune că dosarul în care este judecat şi el, Laurenţiu Ciurel, Dan Şova, Dumitru Cristea şi Octavian Graure este fabricat. El se referă şi la procesul de revocare al lui Ciurel, pe care spune acesta l-a câştigat, definitiv. În realitate, procesul este acum pe rolul Curţii de Apel și este departe de finalizare. Ponta aminteşte şi de concedieri, până acum singurele disponibilizări sunt făcute de Laurenţiu Ciurel. “La începutul lui 2012 Complexul Energetic Oltenia era practic in faliment. (...) In 2015 managerii romani s-au trezit cu dosare penale fabricate şi au fost schimbaţi imediat ce au venit "tehnocraţii" (noul Ministru al Energiei a spus ca a primit "ordin" să facă asta - între timp judecătorii au decis definitiv ca schimbarea a fost ilegală)! În 2016 CEO a trecut pe pierdere, se anunţă mii de oameni disponibilizaţi, nu mai sunt bani de salarii si am ajuns să importam energie din Cehia si Ungaria!”, a comentat Victor Ponta pe Facebook.

Ponta: Am numit manageri cu experiență

Ponta a comentat și numirea neamțului Klaus Leiders la CE Oltenia: „Iar acum în conducere este numit un cetăţean german care pana să ajungă la Gorj a lucrat in Rusia, Coreea de Nord, China??!!!”. Culmea este că acesta este același neamț care a fost încurcat de Laurențiu Ciurel la interviu, așa cum a declarat chiar el, pentru a-l numi pe Daniel Antonie la Divizia Minieră.

„Am numit manageri romani cu experienţă în domeniu care au păstrat locurile de munca, au mărit producţia şi au adus societatea pe profit”, a mai scris Ponta, spre uimirea gorjenilor care știu cum stau lucrurile.

Managerii impuși de Ponta au fost fie membri PSD, fie persoane agreate de formaţiunea politică. Cel puţin două funcţii cheie din CEO au fost ocupate de membri PSD, Laurenţiu Ciurel şi Daniel Antonie. O reacție după postarea pe Facebook a avut și PNL Gorj: „Klaus Leiders a participat la concurs, pe vremea guvernării Ponta, așa cum spunea Laurențiu Ciurel.  Managerul privat al lui Ponta, Ciurel,  a recunoscut public că a influențat decizia ministerului de resort, pentru ca director să ajungă Daniel Antonie, cel trimis în judecată de DNA în două dosare penale. Probabil, directorul lui Ponta nu l-a dorit pe Leiders pentru că acesta nu era consilier județean PSD, așa cum era Daniel Antonie”. PNL Gorj amintește că în mandatul de premier al lui Ponta Hidroelectrica a fost introdusă în insolvență de Guvernul Ponta, abia anul acesta reușind să iasă din această procedură, Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență, RAAN Drobeta Turnu-Severin a fost introdusă în insolvență pe vremea Guvernului Ponta, iar acum se află în faliment

Mitrescu: Nu mai puteți fura și lătrați

O reacţie la postarea lui Victor Ponta a avut şi liderul Sindicatului Energia, Constantin Mitrescu.  “Dacă în 2012 pierderea a fost de ordinul zecilor de milioane de lei (nu a avut timp suficient), în 2013 s-a ridicat la suta de milioane, în 2014 la 700 de milioane, respectiv 900 de milioane de lei in 2015. Bine că ai omis și n-ai mințit, în continuare, că ai păstrat și veniturile salariaților, când în realitate au scăzut cu peste 25% în perioada de tristă amintire. Cum poți sfida evidența în halul acesta, impostorule,fără să clipești, fără să ți se încleșteze mâna pe taste, când scrii ca ai preluat societatea la inceput de an 2012 practic in faliment?”, se întyreabă Mitrescu, într-o postare foarte lungă, pe Facebook.

Mitrescu a vorbit și despre mandatul lui Laurențiu Ciure, director impus de Ponta la CEO.

„Simulacrul cum că CEO, în 2016, a trecut pe pierdere, cum că mii de oameni vor fi disponibilizați, cum că nu mai sunt bani de salarii ......etc ... stai liniștit ca nu te crede nimeni. Semeni cu Ciurel, mințiți la fel, furați la fel...Și el a zis ca nu vor mai fi bani de salarii incepand cu luna aprilie. Pe pierdere ați început să intrați voi, nu mai puteți fura, acum ați inceput să lătrați”, a mai scris Mitrescu.


Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: