Protest la Ambulanţa Gorj

Sindicatul Salvamed va organiza joi, 28 septembrie, un protest la secția centrală a Serviciului de Ambulanță Gorj, între orele 11 și 12. Salvatorii spun că sunt dezavantajați de noua lege a salarizării, care le afectează serios salariile. Vor protesta doar salariații SJA Gorj care sunt liberi în intervalul orar stabilit pentru desfășurarea acțiunilor sindicale. „Echipajele operative nu au voie să facă grevă. Revendicările sunt de natură salarială, legate de noua lege a salarizării. Îi dezavantajează foarte mult. De la 1 ianuarie scad salariile, pierd sporuri, se scot tichetele de masă. Pierd și sporul de gărzi. Este mai complicat”, a declarat Marinică Niculescu, șeful SJA Gorj.

Directorul Ambulanţei Gorj spune că este solidar cu ambulanțierii pentru că și lui o să îi scadă leafa. „Și mie îmi scade salariul, îmi va veni aproape la jumătate. O să ia managerul general cât un șofer. Nu se poate!”, a explicat directorul Marinică Niculescu.

Aparent, cresc salariile angajaţilor din sănătate cu 25%, dar se pierd sporurile speciale. SJA Gorj are circa 150 de salariați. Sindicatul Salvamed reprezintă mare parte dintre angajați.

Vizualizări: 1,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: