Proteste la Țicleni

Circa patru sute de angajați ai Expert Petroleum, din Țicleni, protestează. Își doresc salarii mai mari. Sunt în negocieri cu oficialii companiei, dar nu sunt mulțumiți de cum decurg discuțiile. Contractele de muncă vor expira în luna mai și sunt renegociate în această perioadă. Oamenii își doresc venituri mai mari. Dacă nu le vor obține, amenință cu greva generală.

,,Vrem salariu decent pentru muncă decentă”, ,,Susținem Negocierile”, ,,Vrem respect” și ,,Vrem să muncim în țară, nu să fim sclavi afară” sunt printre mesajele protestatarilor.

„Salariații sunt aici să se facă auziți de patronat. Vrem să ne arate respectul pe care ar trebui să-l aibă față de salariați. Ne dorim o negociere a Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2023 până în 2025, să fie benefică pentru salariați. Toate drepturile să fie respectate și salariații să fie mulțumiți. Dacă aceste negocieri nu se vor soluționa în mod favorabil pentru salariați, pe 10 mai, când expiră contractele, vom demara conflictul de muncă și tot ce trebuie, greve generale, să obținem drepturile pentru salariați”, a declarat liderul de sindicat Nicolae Popescu.

Încă de luni, circa 400 de salariați ai Expert Petroleum au ieșit în stradă.

Vizualizări: 1,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: