Proteste uriașe în Franța

Noua zi de acţiune marţi în Franţa împotriva controversatului proiect de reformă a pensiilor a adunat 615.000 de manifestanţi în toată ţara, potrivit Ministerului francez de Interne, sindicatului CGT care a anunţat la rândul său 1,8 milioane de manifestanţi, relatează AFP.

La manifestaţii au participat 615.000 persoane în Franţa, între care 76.000 în capitală, potrivit Ministerului de Interne, care anunţase 806.000 pe 5 decembrie, în prima zi a acestei mişcări şi a unei greve nelimitate care paralizează marile oraşe din Franţa de 13 zile.

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, sindicatul CGT, în fruntea protestului împotriva acestei reforme, a anunţat că aproximativ 1,8 milioane de oameni au defilat marţi în ''peste 260 de manifestaţii'' în toată Franţa.

Acest sindicat anunţa 1,5 milioane de manifestanţi la 5 decembrie. Zeci de mii de persoane au manifestat marţi contra acestei reforme a pensiilor în mai multe oraşe din Franţa, pentru a 13-a zi consecutiv de la începutul grevei. De această dată, toate sindicatele au lansat apeluri la manifestaţii, inclusiv organizaţii reformiste precum CFDT.

Vizualizări: 1,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: