Noul ambasador SUA la București și-a început mandatul

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă pe noul ambasador al SUA la București Adrian Zuckerman. Discuțiile s-au axat pe implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securității energetice și cel 5G, cât și asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.

Bogdan Aurescu l-a primit la MAE pe Adrian Zuckerman pentru prezentarea copiei scrisorii de acreditare în poziția de ambasador al Statelor Unite în România, informează ministerul într-un comunicat de presă difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis ambasadorului Statelor Unite urări călduroase de bun-venit cu ocazia revenirii acestuia în România, exprimând satisfacția părții române pentru menținerea neîntreruptă a reprezentării diplomatice americane, la nivel de ambasador, la București. De asemenea, i-a urat noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului său și l-a asigurat de tot sprijinul MAE și al său personal în acest scop”, arată sursa citată.

Ministrul de Externe a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, în plină dezvoltare și aprofundare, în special după întrevederea foarte substanțială și de succes, din luna august a acestui an, dintre președintele Klaus Iohannis și președintele Donald Trump.

Aurescu a arătat că este necesară implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul 5G și al securității energetice.

„Cu prilejul întâlnirii la cel mai înalt nivel, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a arătat că este necesar un proces continuu de follow-up, care să permită implementarea deplină a deciziilor strategice adoptate, inclusiv în domeniul securității energetice și în domeniul 5G. Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul agreat al SUA au realizat o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor împlini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate în discuția recentă foarte bună cu secretarul de stat al SUA”, mai transmite MAE în comunicatul de presă.

Ambasada SUA la București a anunțat, pe Facebook, că Hans Klemm și-a încheiat mandatul de ambasador și a plecat, sâmbătă, din România. Diplomatul a mulțumit românilor pentru căldura cu care a fost primit peste tot în țară.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: