Protestul localnicilor din colonia Peştişani, interzis de primărie

Cetăţenii coloniei Peştişani lăsaţi fără curent de mai bine de o lună nu au primit avizul din partea autorităţilor locale pentru a protesta astăzi în faţa primăriei. Ba mai mult, reprezentanţii cetăţenilor ar fi fost ameninţaţi cu amenda dacă nu vor renunţa la acest protest. Ca atare, oamenii s-au conformat. În schimb, vor merge pentru a treia oară în audienţă la prefect, în speranţa că le va fi rezolvată problema. Aceştia au anunţat că vor veni în număr mare.

Cele 84 de familii din colonia Peştişani continuă să stea în beznă. Autorităţile locale nu le-au rezolvat problema energiei electrice nici până acum. Oamenii nemulţumiţi au vrut să protesteze astăzi în faţa primăriei cu zecile, însă nu au fost deocamdată autorizaţi. “Au zis că nu se poate, că să depunem plângere la Parchet. Că nu e viceprimarul, că nu este nici secretarul, ca să ne încurce. Jurista primăriei ne-a zis în faţă că nu ne autorizează. De acolo ne-au chemat la poliţie, la Peştişani. Şeful poliţiei ne-a spus să stăm în banca noastră, să nu facem protest că ne amendează, că tot la nivelul consiliului local putem rezolva problema, că sunt datorii. Sunt atâţia oameni care au plătit curentul, datorii sunt la apă şi gunoi, nu la curent. Noi eram dispuşi să facem protestul joi, 40 de oameni, de la ora şapte. Mulţi oameni s-au speriat, dar vom merge vineri iar la prefect şi la Consiliul Judeţean în audienţe, vom fi circa15-20 de oameni”, a declarat Vasile Popescu, locatar în colonia Peştişani.   

Există soluţii, dar nu e voinţă

O parte din locatarii fostelor barăci ale ACH au fost şi la societatea care furnizează energie pentru a vedea ce variante au pentru a putea beneficia cât mai repede de curent. Ar fi o variantă, însă ar implica costuri din partea primăriei, pentru a racorda colonia la reţeaua principală a satului Gureni. „La CEZ ne-au spus că putem face partidă pentru fiecare cu contract de închiriere, dar ne trebuie reţeaua de la Gureni la noi, investiţie pe care trebuie să o facă primăria. Aşa am lua curent direct de la CEZ, nu prin transformatorul de la Succes. Primăria ar trebui să aducă reţeaua până în colonie. Dacă vin cu doi stâlpi până în dreptul barăcilor, reţeaua va fi 11 milioane, dacă aduce şi printre barăci reţeaua până la capătul barăcilor va fi undeva la patru milioane partida. N-ar fi mult, numai să avem până la urmă curent”, a mai spus Vasile Popescu.

Viceprimarul comunei Peştişani nu a putut fi contactat telefonic. Conform spuselor locatarilor din colonie, viceprimarul Ilie Fuiorea, ar fi plecat în concediu, la mare. 

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: