Comuna Stoina, în șantier din cauza investițiilor

Comuna Stoina s-a transformat într-un adevărat șantier de când au început lucrările la sistemul de alimentare cu apă. Mai mult decât atât, se lucrează și la reabilitarea unei biserici din satul Ciorari, iar autoritățile au în plan și lucrări de igienizare a școlilor din localitate. La Grupul Școlar din Stoina, primarul Ioana Bușe vrea să modernizeze toaletele, dar pentru acest lucru așteaptă o rectificare bugetară și ședința de Consiliul Local.

În comuna Stoina se derulează în acest moment lucrări la sistemul de alimentare cu apă și canalizare. Alimentarea cu apă la nivelul localității se întinde pe o distanță de 12.700 de metri, iar investiția se ridică la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Investiția aceasta este binevenită pentru că vor avea apă curentă o pare parte dintre localnicii din Stoina, iar sistemul va fi extins în toată comuna. Anul acesta, Ministerul Dezvoltării a alocat Primăriei Stoina suma de aproximativ 114.30 mii lei pentru acest proiect. În paralele cu acesta, autoritățile locale au alocat de la bugetul local suma de 500 de milioane de lei vechi pentru reabilitarea bisericii din satul Ciorari. „Facem reabilitarea la biserica din satul Ciorari, facem exteriorul bisericii, schimbăm învelitoarea și reabilitarea acoperișului. De fapt îl schimbă. Investiția este de aproximativ 500 de milioane de lei vechi și o facem din Bugetul Local”, a declarat Ioana Bușe.

Grupuri sanitare noi la Grupul Școlar din Stoina

Autoritățile locale din Comuna Stoina vor face în această vară și igienizări la unitățile de învățământ din localitate, dar vor să facă și grupuri sanitare după standarde europene la Grupul Școlar din Stoina. „O să facem igienizări la toate școlile, dar la grupul școlar vrem să facem grupuri sanitare după normele europene. Acum avem niște grupuri sanitare vechi în afara clădirii și vrem să le facem în interior și să aibă apă curentă. Așteptăm rectificarea bugetară, dar și ședința de Consiliu Local, ca să dezbatem această problemă”, a mai spus primarul din Stoina.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: