Școlile din comuna Săulești vor fi igienizate

Unitățile de învățământ din comuna Săulești vor intra într-un proces de igienizare la sfârșitul lunii iulie. Autoritățile locale au alocat bani de la bugetul local pentru igienizări, iar lucrările vor fi realizate de cei care primesc ajutor social la Săulești și trebuie să facă un anumit număr de zile de muncă în folosul comunității.

Dacă unii primari din județul Gorj se vaită că nu au bani să modernizeze și să reabiliteze unitățile de învățământ care arată ca în urmă cu câteva decenii, nu aceeași situație este în comuna Săulești. Aici toate unitățile de învățământ au fost modernizate, iar acum edilul nu mai are nicio grijă. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă în această vară este să igienizeze toate unitățile de învățământ din localitatea pe care o conduce, pentru ca elevii să fie primiți în curățenie la început de an școlar. Pentru acest lucru, Constantin Drăghici a alocat de la bugetul local aproximativ 5.000 de lei, iar lucrările vor fi realizate cu cei care primesc ajutor social. “Toate școlile din comuna Săulești arată super bine, au fost reabilitate toate, iar în această vară o să facem doar igienizări cu cei de la 416. Am alocat aproximativ 50 de milioane de lei vechi, pentru că vom cumpăra numai materiale, că mâna de lucru nu ne costă nimic. Cei care vor lucra sunt cei care primesc ajutor social și oricum ei trebuie să-și facă numărul de zile de muncă în folosul comunității”, a declarat Constantin Drăghici, primar comuna Săulești.

Așteaptă bani la rectificare

Primarul din comuna Săulești așteaptă acum fonduri ca să vadă ce mai poate face prin localitatea pe care o conduce. “Aștept și eu ca toți primarii să vedem ce fonduri mai putem accesa ca să mai facem câte ceva prin comună. Trebuie să fie și o rectificare bugetară și sperăm noi să fie pe plus. Peste tot mai este câte ceva de făcut, dar banii ne țin în loc. Noi am încercat să rezolvăm o mare parte din probleme cu banii de la bugetul local”, a mai precizat Constantin Drăghici.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: