Primarul din Stăneşti, şofer pe buldoexcavator

Sătui să mai aştepte mila autorităţilor judeţene şi de la nivel central, unii primari au demarat lucrări în localitate cu propriile forţe. Este şi cazul primarului din Stăneşti, care s-a apucat de construcţia unui drum cu bani de la bugetul local şi sprijinul obştenilor din zonă. Mai mult decât atât, edilul participă la propriu la aceste lucrări, de câteva zile fiind cel care manevrează excavatorul pentru mărirea părţii carosabile.

De mai bine de cinci ani, autorităţile locale din Stăneşti încearcă să obţină fonduri europene şi chiar guvernamentale pentru a asfalta 1,7 km de drum în localitate. În zadar însă, proiectul nu a fost acceptat pe nicăieri la finanţare. Văzând că nu au nicio şansă să obţină bani pentru construcţia drumului care face legătura între şoseaua de acces la Sanatoriul Dobriţa cu satul Pârvuleşti din comuna Stăneşti, autorităţile locale s-au apucat de lucrări cu bani de la bugetul local. Nu îşi permit asfaltarea întregului tronson, însă efectuează lucrări treptat, în baza bugetului, sperând că într-o zi să-l şi finalizeze. „Avem un drum de DC546 Pârvuleşti-Vălari de asfaltat, lucrăm la o porţiune de 500m, am executat o lărgire de drum, drumul avea vreo patru metri şi l-am lărgit cu încă trei metri pentru că aşa este şi în proiectul de execuţie din 2008.          L-am propus la mai multe programe, inclusiv Udrea, hotărârea de Guvern 577, n-am primit nicio finanţare şi acum încercăm să facem prin forţe proprii, având şi utilajele noastre în dotare, ceea ce se poate face. Am fost sprijiniţi în această acţiune de Obştea Plaiul Vălari care ne-a dat 300 litri de motorină”, a declarat primarul din Stăneşti, Vasile Pârvulescu.

„Un primar nu trebuie să stea numai în birou”

Primarul Pârvulescu s-a implicat la propriu la construcţia drumului cu pricina. De dimineaţa până seara, edilul manevrează buldoexcavatorul din dotarea primăriei pentru lărgirea părţii carosabile. „Suntem de la începutul săptămânii aici, lucrăm de la ora 9 până la ora 21, cât se poate, până târziu. Eu mă ocup de transportul muncitorilor şi lucrez pe utilaj. Chiar îmi place, un primar nu trebuie să stea numai în birou, dacă vrei să faci ceva trebuie să stai pe teren, să supraveghezi. Nu este prima dată când mă implic direct la lucrările pe care le facem în comună, eu mai mereu sunt plecat, nu stau la primărie în birou”, a mai spus primarul Vasile Pârvulescu.

primarul_din_Stanesti_lucreaza_la_largirea_drumu

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: