PSD nu-l lasă pe sindicalistul Căldărușe la întâlnirea ACL

Alianța Creștin Liberală (ACL) Gorj organizează o întâlnire cu liderii de sindicat din CE Oltenia și specialiști din minerit și energie, dar președintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, i s-ar putea interzice participarea. Un lider PSD se opune, iar Căldăruşe se supune.

Deputata Niculina Mocioi declara săptămâna trecută cu vorbise deja cu zece sindicaliști din companie, pe care i-a invitat să participe la întrunire. Ea l-a nominalizat pe Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, care a manifestat deschidere față de această întâlnire. A doua zi, la un post local de radio, avocatul Gheorghe Pecingină, membru PSD, responsabil cu subordonarea politică a sindicatelor, sugerează că Gabriel Căldărușe nu va participa la dezbaterea ACL. “De la a spune la a participa este cale lungă. Nu știu dacă Gabriel Căldărușe și-a manifestat intenția de a participa, eu zic că sindicatele să-și vadă de drumul lor, să nu se implice în campanie”, spune Gheorghe Pecingină, membru PSD. Pe vremuri, Pecingină apăra în instanță angajații din minerit, dar acum el este de partea administrației. Pe de altă parte, președintele executiv al sindicatului condus de Căldărușe, Ion Rușeț, aproape s-a pronunțat în favoarea unui candidat, Victor Ponta.  Liderul Constantin Crețan va participa la această întâlnire, el declarând că apreciază inițiativa deputatei Mocioi.

În același timp, liderii de la Federația Națională Mine Energie spun că ei ar sta de vorbă și cu pesediștii, dar aceştia fug de salariații din CEO. “Suntem dispuși la dialog cu toți factorii politici decizionali în legătură cu mineritul și energia din Gorj. Am fi vrut și cu candidatul PSD, stafful PSD, să purtăm același discuții, dar am văzut că ne ocolesc și fug de salariați ca dracul de tămâie”, a spus Mitrescu, referindu-se la vizita lui Ponta la Rovinari, când el a fost blocat de SPP pentru  nu-l aborda pe liderul PSD.

PĂCĂLIȚI

Alte sute de mineri au fost închiși într-o sală unde li s-a spus să-l aștepte pe Victor Ponta, care va veni să stea de vorbă cu ei, dar candidatul PSD la prezidențiale nu a mai venit. PSD a vrut să se asigure că minerii nu-și vor striga nemulțumirile de față cu presa.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: